دکتر مازیار میر مرجع و مشاور انتخابات، مذاکره و زبان بدن ایران

افزایش هوش هیجانی برای مدیران و رهبران آینده

در این مطلب خواهید خواند

افزایش هوش هیجانی برای مدیران و رهبران آینده

 

هوش عاطفی، هوش احساسی یا هوش هیجانی (Emotional intelligence یا EI) به مجموعه ای کامل از عواطف هیجانی و همچنین شناسایی و شناخت و کنترل عواطف خود و دیگراندر قبال ما است.

باید اذعان کنم که افرادی که EI یا هوش هیجانی بالایی دارند، دارای ۴ ویژگی منحصربفرد هستند.

اول مولفه های رفتاری

دوم مولفه های فیزیولوژیک

سوم مولفه های شناختی

چهارم مولفه های بیرونی

مازیارمیر بعنوان مدرس هوش هیجانی به شدت معتقد است که مدیران و رهبران با هوش‌های هیجانیِ بالاتر، توان بیشتری برای هدایتِ سازمانِ تحت کنترل‌شان دارند. یافته‌های جدید نشان می‌دهد کارکنانی که دارای وجدان کاری و احساس وظیفه‌شناسی بالایی هستند، اما فاقدِ هوش هیجانی و اجتماعی‌اند، در مقایسه با کارکنان مشابهی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند، عملکرد ضعیف‌تری دارند.

از مقالاتِ پژوهشی برخی دانشمندان این‌گونه بر می‌آید که، کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند می‌توانند عواطف خود و دیگران را کنترل کرده، بینِ پیامدهای مثبت و منفی عواطف تمایز گذارند و از اطلاعاتِ عاطفی برای راهنمایی فرایندِ تفکر و اقدامات شخصی استفاده کنند. هوش هیجانی، اصطلاحِ فراگیری است که مجموعهٔ گسترده‌ای از مهارت‌ها و خصوصیات فردی را دربرگرفته و به‌طور معمول به آن دسته مهارت‌های درون فردی و بین فردی گفته می‌شود که فراتر از دایرهٔ مشخصی از دانش‌های پیشین، چون بهرهٔ هوشی و مهارت‌های فنی یا و کاملا تخصصی است.

اما در اینجا باید نگاهی داشته باشیم به اندیشه های ارسطوی بزرگ . او از فیلسوفان یونان باستان و یکی از برترین فیلسوفان غربی است که ۲۰ سال در مکتب افلاطون به تحصیل علم پرداخت و انچنان به پیشرفتی دست پیدا نمود که افلاطون به وی لقب عقل داد .او  ۴ سال ، آموزگار اسکندر مقدونی بود . نوشته‌های او در زمینه‌ها و رشته‌های گوناگون از جمله فیزیک، متافیزیک،شعر، زیست‌شناسی، منطق، علم بیان، سیاست، دولت و اخلاق بوده‌اند.ارسطو به همراه سقراط و افلاطون از تأثیر گذارترین و بزرگترین فیلسوفان یونان باستان بوده‌اند ، بدین سبب بوده که ارسطو لقب معلم اول را دارا است ،همچنین در خصوص تعریف فلسفه از دیدگاه او ؛ ارسطوفلسفه را به‌عنوان «دانش هستی» تعریف می‌کنند . خوب حال به جملهارسطو پیرامون هوش هیجانی بپردازیم :

\” عصبانی شدن سهل است و هرکسی عصبانی می شود، اما عصبانی شدن در برابر فرد مناسب، به میزان و اندازه مناسب، در زمان مناسب، به دلیل مناسب و مخصوصا به روش مناسب هرگز آسان نبوده و نیست .\”

سرفصلهای هوش هیجانی
۱-مفاهیم هوشهیجانی و تفاوت هوش هیجانی و IQ و مغز هیجانی

۲- تکنیکهای آموزش در کودکی با رویکرد هوش هیجانی۳-عوامل مؤثر در توسعه وبهبود هوش هیجانی

۴-شناخت عواطف شخصی و کار برد هوش هیجاننی

۵ – برانگیختن خود و شناخت عواطف دیگران و حفظ ارتباط‌ها

۶ – رابطهٔ چند بعدی هوش هیجانی با فریب و دروغگویی

باید اذعان کنم که هوش هیجانی یکی از مهم ترین و جذاب‌ترین حوزه‌های علم روان‌شناسی معرفی شده و مخصوصا طی سالهای اخیر به جذاب ترین و جنجالی ترین مباحث علم روانشناسی بدل گشته است. که تحقیقات گسترده ای پیرامون ان در حال شکل گیری است.

دانشمندان و متخصصان زیادی بصورت شبانه روزی روی مبحث هوش هیجانی در حال تحقیق و مطالعه هستند

بحث این روزهای مجامع علمی جهان تقویت و ارتقاء سطح کمی و کیفی هوش هیجانی است.ت اری با استفاده از هوش هیجانی می توان در امور مختلف زندگی خود و  مخصوصاروابط‌ مان بسیار موفقتر عمل کنیم.

در ادامه بعنوان یک محقق و مدرس حرفه ای در حوزه هوش ومخصوصا هوش هیجانی  مؤلفه های هوش هیجانی و ویژگی‌های شخصیتی افرادی که از هوش هیجانی برخوردارند اشاره‌ای خواهیم داشت

مهم ترین قطعه تجربه آموزشی فرزندتان چیست؟ اگر فکر می کنید که ریاضی، علم و یا خواندن آن است، ممکن است به یک عنصر ضروری نگاه کنید: ظرفیت شناخته شده به عنوان مقاومت داخلی. در ایجاد هوش هیجانی، لیندا لانتیری هدایت دستیابی به موفقیت را برای کمک به کودکان در پاسخ دادن به چالش های منحصر به زمان ما ارائه می دهد.

وقتی درباره‌‌ی یک رهبر تمام‌عیار فکر می‌کنید چه تصویری به ذهنتان می‌آید؟ شاید از نظر شما این رهبر کسی است که فارغ از مشکلات موجود، اجازه نمی‌دهد چیزی خُلقش را تنگ کند. شاید به کسی فکر می‌کنید که به کارکنانش اعتماد کامل دارد، گوش‌‌هایش برای شنیدن حرف اعضای تیمش یکی در و دیگری دروازه نیست و اصولا آدمی‌ است که به راحتی می‌شود با او حرف زد. شاید هم رهبری را تصور می‌کنید که تصمیمات خود را با دقت و بر مبنای اطلاعات می‌گیرد، نه شتاب‌زده و از روی احساسات. به هر حال برای اینکه رهبر موفقی باشید، باید بتوانید هوش هیجانی‌تان را افزایش دهید.

تمام مواردی که گفته شد قابلیت‌های فردی است که هوش هیجانی بالایی دارد.

در این مقاله می‌خواهیم بدانیم چرا هوش هیجانی تا این اندازه برای رهبران اهمیت دارد و اینکه چطور به عنوان یک رهبر می‌توانیم هوش هیجانی خود را ارتقا دهیم.

هوش هیجانی یا EQ چیست؟
هوش هیجانی قابلیت درک و مدیریت هیجانات و عواطف خودتان و کسانی است که در کنار شما هستند. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند می‌دانند که در لحظه چه احساسی دارند، معنی احساسشان چیست و اینکه چطور این احساسات می‌توانند بر دیگران اثر بگذارند.

هوش هیجانی برای موفقیت یک رهبر حیاتی است. از این تعاریف گذشته به نظر شما کدام رهبر موفق‌تر عمل می‌کند: رهبری که تحت فشار و استرس بر سر کارکنان خود فریاد می‌زند یا کسی که کنترل خود را در دست دارد و می‌تواند با آرامش شرایط را ارزیابی ‌کند؟

بر اساس گفته‌های دانیل گُلمن (Daniel Goleman)، روانشناس آمریکایی که در فراگیر شدن مفهوم هوش هیجانی نقش داشته است، هوش هیجانی ۵ مولفه دارد:

۱. خودآگاهی، ۲. خودتنظیمی، ۳. انگیزه، ۴. همدلی، ۵. مهارت‌های اجتماعی.

به عنوان یک رهبر هر قدر در موارد بالا توانایی بیشتری داشته باشید هوش هیجانی بالاتری خواهید داشت. پس بیایید نگاهی دقیق‌تر به هر یک از این مولفه‌ها بیندازیم و ببینیم به عنوان رهبر چطور می‌توانید در هر کدام رشد کنید.

هوش هیجانی در رهبری

۱. خودآگاهی

فردی خودآگاهی دارد که احساس خود را در هر لحظه می‌شناسد و درک می‌کند؛ او می‌داند که احساسات و واکنش‌هایش چطور بر انسان‌های اطرافش اثر می‌گذارد. در مقام یک رهبر، خودآگاهی به معنای داشتن اشراف کامل بر نقاط قوت و ضعف خویش نیز هست، که این آگاهی به معنای رفتار کردن بر مبنای فروتنی است.

چطور می‌توانید خودآگاهی‌تان را افزایش دهید؟

یادداشت‌های روزانه تهیه کنید
دفترهای یادداشت روزانه به شما برای تقویت هوش هیجانی‌تان کمک می‌کنند. کافی است هر روز زمان کمی ‌را به نوشتن افکارتان بگذرانید، این کار شما را به درجات بالاتری از خودآگاهی می‌رساند.

با طمأنینه رفتار کنید

زمانی که احساس خشم یا سایر احساسات پرقدرت به سراغتان می‌آید آرام بگیرید و به چرایی به وجود آمدن این احساسات فکر کنید. به یاد داشته باشید فارغ از اینکه پیشامد چیست، همیشه می‌توانید واکنش خود به آن پیشامد را شخصا انتخاب کنید.

۲. خودتنظیمی

رهبرانی که به طور موثر قادر به تنظیم احساسات و افکار خود هستند، بسیار کم پیش می‌آید که با گفتارشان به دیگران حمله کنند، تصمیمات شتاب‌زده و آنی بگیرند، بر اساس تصورات قالبی دیگران را قضاوت کنند یا در مورد ارزش‌های خود کوتاه بیایند. خودتنظیمی ‌در یک کلام یعنی کنترل داشتن بر خود.

بر اساس نظر گلمن، این مولفه‌‌ی هوش هیجانی، می‌تواند صفات انعطاف‌پذیری و تعهد را که لازمه‌ی مسئولیت‌پذیری شخصی یک مدیر است نیز پوشش دهد.

چطور می‌توانید توانایی خود را برای خودتنظیمی‌ افزایش دهید؟

ارزش‌های خود را بشناسید
آیا ایده‌‌ی روشنی دارید از اینکه کجا از ارزش‌های خود کوتاه نخواهید آمد؟ آیا می‌دانید چه ارزش‌هایی برایتان در درجه‌ی اول اهمیت هستند؟ زمانی را برای بررسی «کدهای اخلاقی و ارزشی» خود کنار بگذارید. اگر بدانید چه چیزی بالاترین اهمیت را برای شما دارد، در مواجهه با یک تصمیم اخلاقی یا ارزشی نیاز نیست دوباره فکر کنید، بلکه به راحتی می‌توانید انتخاب درست را انجام دهید.

خودتان را مسئول بدانید
اگر عادت دارید که دیگران را مسئول اتفاقات ناخوشایند بدانید، همین جا متوقف شوید. متعهد شوید که اشتباهات خود را بپذیرید و با پیامدهای آن هر چه که باشد روبه‌رو شوید. با این کار خواب راحتی خواهید داشت و علاوه بر این به سرعت حس احترام را در اطرافیان نسبت به خودتان بر می‌انگیزید.

آرام بودن را تمرین کنید

دفعه‌‌ی بعد که در موقعیت چالش‌برانگیزی قرار داشتید خیلی آگاهانه به رفتار خودتان دقت کنید. آیا استرس خود را با فریاد زدن بر سر کسی خالی می‌کنید؟ به جای این کار می‌توانید از تنفس عمیق یا ورزش برای آرام کردن خودتان بهره ببرید. همچنین می‌توانید تمام چیزهای منفی‌ای را که می‌خواهید بگویید روی کاغذ بنویسید سپس آن را پاره کنید و دور بیاندازید. بیان این احساسات منفی (و البته آن را به کسی نشان ندادن!) بهتر از این است که با صدای بلند آنها را بر سر تیم خود خالی کنید. علاوه بر این، با انجام این کار فرصت خواهید داشت واکنش خود را مورد چالش قرار دهید و ببینید که واکنش‌هایی عادلانه دارید یا نه.

۳. انگیزه

رهبران خودانگیخته پیوسته در مسیر اهدافشان در حرکت هستند و برای حفظ کیفیت کار خود از استانداردهای بسیار بالایی تبعیت می‌کنند.

چطور می‌توانید انگیزه‌‌ی خود را بالا ببرید؟

چراییِ انجام شغل خود را مجددا بررسی کنید
آسان است که فراموش کنید عاشق چه چیزی در شغل خود هستید. کمی ‌درباره‌ی اینکه چه چیز باعث می‌شده این شغل را بخواهید فکر کنید. اگر در نقشی که به عهده دارید احساس راحتی نمی‌کنید یا به یاد نمی‌آورید که واقعا چرا این شغل را می‌خواسته‌اید نگاهی ریشه‌‌ای به مشکل خود بیاندازید. وقتی بررسی مسائل را از ریشه‌های آنها آغاز کنید می‌توانید موقعیت خود را از دیدی تازه بنگرید.

همچنین مطمئن شوید اعلامیه‌‌ی اهداف خود را به گونه‌ای نشاط‌ آور و برانگیزاننده‌‌ی انرژی نوشته باشید.

بدانید کجا هستید
ببینید برای رهبری تا چه حد انگیزه دارید و اگر احساس می‌کنید به افزایش انگیزه نیاز دارید از منابع لازم کمک بگیرید.

امیدوار باشید و همیشه نکته‌‌ی مثبتی بیابید
رهبران باانگیزه علی‌رغم مشکلاتی که با آنها مواجه‌اند معمولا مثبت‌اندیش هستند. در اختیار گرفتن این طرز تفکر نیاز به تمرین دارد، اما به نتیجه‌‌ی نهایی‌ای که کسب می‌کنید می‌ارزد.

هر زمان که با شکست یا چالش مواجه شدید، سعی کنید حداقل یک نکته‌‌ی مثبت در موقعیت پیدا کنید. این نکته‌‌ی مثبت ممکن است کوچک باشد، مثل یک تماس جدید، یا می‌تواند نکته‌ای مثبت با نتایج درازمدت باشد مانند درسی که از اشتباهتان آموخته‌اید. اگر به دنبال آن باشید بدون استثنا نکته‌‌ی مثبتی در هر موقعیت می‌توانید بیابید.

۴. همدلی

همدلی یک خصوصیت حیاتی برای رهبر در راستای مدیریت یک تیم یا سازمان موفق است. رهبران همدل می‌توانند خود را جای دیگری بگذارند. آنها به افراد تیم خود برای رشد کمک می‌کنند، دیگرانی که ناعادلانه رفتار می‌کنند را به چالش می‌کشند، بازخوردهای سازنده می‌دهند و به کسانی که نیاز به شنیده شدن دارند گوش می‌سپارند.

اگر می‌خواهید احترام و وفاداری تیم خود را داشته باشید با همدل بودن به آنها نشان دهید که برای شما مهم هستند.

چطور می‌توانید همدلی را در خود پرورش دهید؟

خود را در موقعیت فرد مقابل قرار دهید
اینکه از موضع خودتان حمایت کنید کار راحتی‌ است، هر چه باشد این موضع شماست! اما این بار سعی کنید از زاویه‌ی دید فرد مقابل هم به موقعیت نگاهی بیندازید.

به زبان بدن خود توجه کنید

شاید وقتی به کسی گوش می‌دهید دست به سینه هستید، پایتان را به عقب و جلو حرکت می‌دهید یا لب خود را گاز می‌گیرید. این نشانه‌های بدنی به فرد مقابل می‌گوید که شما درباره‌ی موقعیت واقعا چه احساسی دارید، نشانه‌های بدنی‌ای که ذکر شد این پیام را به فرد مقابل می‌رساند که نظر شما چندان مساعد نیست. یادگیری زبان بدن دیگران می‌تواند برای شما به عنوان یک رهبر مزیت بزرگی باشد چرا که متوجه خواهید شد احساس واقعی یک فرد در موقعیتی خاص چیست و می‌توانید با داشتن این اطلاعات، پاسخ مناسب را از خود نشان دهید.

به احساسات دیگران پاسخ دهید

از دستیار خود خواسته‌اید که بار دیگر تا دیروقت کار کند و با اینکه او موافقت می‌کند، می‌توانید ناامیدی را در صدای او حس کنید. پس با توجه به احساس او پاسخی مناسب بدهید. به او بگویید تا چه اندازه قدردان تمایل او به اضافه‌کاری هستید و اینکه شما هم درست به اندازه‌ی او از کاری که تا دیروقت ادامه پیدا کند ناامید می‌شوید. اگر امکان دارد راهی بیابید که چنین موقعیت‌هایی به نوعی برای او جبران شود (برای مثال صبح‌های شنبه را به او مرخصی بدهید.)

۵. مهارت‌های اجتماعی

رهبرانی که در این مولفه‌ی هوش هیجانی مهارت دارند با مهارت تمام قادر به برقراری ارتباط با دیگران هستند. آنها به همان اندازه که برای شنیدن خبرهای خوب آماده هستند پذیرای خبرهای بد هم هستند، در اینکه حمایت دیگران را جلب کنند متخصص هستند و قادرند دیگران را برای دستیابی به هدف یا رسالتی نو برانگیزند.

رهبرانی که مهارت‌های اجتماعی خوبی دارند همچنین در مدیریت و حل سیاستمدارانه‌ی تعارض‌ها مهارت دارند. آنها به ندرت از اینکه مسائل را به حال خود بگذارند راضی می‌شوند، اینطور هم نیست که خودشان استراحت کنند و دیگران را به انجام کارها مجبور کنند: آنها با رفتار و عملکرد خود الگویی برای سایرین وضع می‌کنند.

چطور می‌توانید مهارت‌های اجتماعی خود را ارتقا دهید؟

بر طرف کردن تعارض‌ها را بیاموزید
رهبران باید بدانند چطور تعارض‌هایی را که بین اعضای تیم با مشتریان یا با واسطه‌ها به وجود می‌آید، حل کنند. مهارت حل تعارض برای موفقیت حیاتی است.

مهارت‌های ارتباطی خود را ارتقا دهید
چقدر خوب ارتباط برقرار می‌کنید؟ از ابزارهای سنجش مهارت‌های ارتباطی استفاده کنید و اگر در این زمینه ضعف دارید خود را ارتقا دهید.

بیاموزید که چطور از دیگران قدردانی کنید

به عنوان یک رهبر، می‌توانید به راحتی با قدردانی از تیم خود وفاداری آنها را افزایش دهید. یادگیری اینکه چطور قدردان دیگران باشید یک هنر ظریف است اما واقعا ارزش این را دارد که در راه آموختن آن تلاش کنید.

در ادامه  نمونه ای از تست هوش هیجانی برای شما اورده شده است جواب را به ایمیل زیر ارسال فرمائید تا در اسرع وقت پساز تحلیل به شما بازگردانده شود. باتشکر فراوان

[email protected]

۱.به نظر من برای غلبه بر مشکلات باید گام به گام پیش رفت.
A)
B)
C)
D)

E)

۲.لذت بردن از زندگی برایم مشکل است.
۳.شغلی را ترجیح می دهم که حتی الامکان من تصمیم گیرنده باشم.
۴.می توانم بدون تنش زیاد‌‌، با مشکلات مقابله کنم.
۵.می توانم برای معنی دادن به زندگی تا حد امکان تلاش کنم.
۶.نسبت به هیجاناتم آگاهم.
۷.سعی می کنم بدون خیال پردازی ، واقعیت امور را در نظر بگیرم.
۸.به راحتی با دیگران دوست می شوم.
۹.معتقدم توانایی تسلط بر شرایط دشوار را دارم.
۱۰.بیشتر مواقع به خودم اطمینان دارم.
۱۱.کنترل خشم برایم مشکل است.
۱۲.شروع دوباره ، برایم سخت است.
۱۳.کمک کردن به دیگران را دوست دارم.
۱۴.به خوبی می توانم احساسات دیگران را درک کنم.
۱۵.هنگامی که از دیگران خشمگین می شوم ، نمی توانم با آنها در این مورد صحبت کنم.
۱۶.هنگام رویارویی با یک موقعیت دشوار، دوست دارم تا حد ممکن در مورد آن اطلاعات جمع آوری کنم.
۱۷.خندیدن برایم سخت است.
۱۸.هنگام کار کردن با دیگران بیشتر پیرو افکار آنها هستم تا فکر خودم.
۱۹.نمی توانم به خوبی فشارها را تحمل کنم.
۲۰.در چند سال گذشته کمتر کاری را به نتیجه رسانده ام.
۲۱.به سختی می توانم احساسات عمیقم را با دیگران در میان بگذارم.
۲۲.دیگران نمی فهمند که من چه فکری دارم.
۲۳.به خوبی با دیگران همراهی می کنم.
۲۴.به اغلب کارهایی که می کنم خوش بین هستم.
۲۵.برای خودم احترام قائل هستم.
۲۶.عصبی بودنم مشکل ایجاد می‌کند.
۲۷.به سختی می توانم فکرم را در مورد مسائل تغییر دهم.
۲۸.کمک به دیگران ، مرا کسل نمی کند، به خصوص اگر شایستگی آن را داشته باشند.
۲۹.دوستانم می توانند مسائل خصوصی خودشان را با من در میان بگذارند.
۳۰.می توانم مخالفتم را با دیگران ابراز نمایم.
۳۱.هنگام مواجهه با یک مشکل ، اولین کاری که انجام می دهم دست نگه داشتن و فکر کردن است.
۳۲.فرد با نشاطی هستم.
۳۳.ترجیح می‌دهم دیگران برایم تصمیم بگیرند.
۳۴.احساس می کنم کنترل اضطراب برایم مشکل است.
۳۵.از کارهایی که انجام می دهم راضی نیستم.
۳۶.به سختی می فهمم چه احساسی دارم.
۳۷.تمایل دارم با آنچه در اطرافم می گذرد روبرو نشوم و از برخورد با آنها طفره می روم.
۳۸.روابط صمیمی با دوستانم برای هر دو طرف مان اهمیت دارد.
۳۹.حتی در موقعیت های دشوار، معمولا برای ادامه کار انگیزه دارم.
۴۰.نمی توانم خودم را این طور که هستم بپذیرم.
۴۱.دیگران به من می گویند هنگام بحث آرام تر صحبت کنم.
۴۲.به آسانی با شرایط جدید سازگار می شوم.
۴۳.برای کمک به کودک گمشده فکر می‌کنم ، حتی اگر همان موقع جای دیگری کار داشته باشم.
۴۴.به اتفاقی که برای دیگران می افتد توجه دارم.
۴۵.نه گفتن برایم مشکل است.
۴۶.هنگام تلاش برای حل یک مشکل، راه حل های ممکن را در نظر می آورم، سپس بهترین را انتخاب می کنم.
۴۷.از زندگی ام راضی ام.
۴۸.تصمیم گیری برایم مشکل است.
۴۹.می دانم در شرایط دشوار، چگونه آرامشم را حفظ کنم.
۵۰.هیچ چیز در من علاقه ایجاد نمی کند.
۵۱.از احساسی که دارم آگاهم.
۵۲.در تصورات و خیال پردازی هایم غرق می شوم.
۵۳.با دیگران رابطه خوبی دارم.
۵۴.معمولاً انتظار دارم، مشکلات به خوبی ختم شوند، هر چند گاهی این طور نمی شود.
۵۵.از اندام و ظاهر خود راضی هستم.
۵۶.کم صبر هستم.
۵۷.می توانم عادات قبلی ام را تغییر دهم.
۵۸.اگر لازم باشد با زیر پا گذاشتن قانون از موقعیتی فرار کنم، این کار را انجام می دهم.
۵۹.نسبت به احساسات دیگران حساس هستم.
۶۰.می توانم به راحتی افکارم را با دیگران بگویم.
۶۱.هنگام حل کردن مسایل، به سختی می توانم در مورد انتخاب بهترین راه حل تصمیم گیری کنم.
۶۲.اهل شوخی هستم.
۶۳.در انجام کارها و امور مختلف به دیگران وابسته ام.
۶۴.رویارویی با مسائل ناخوشایند برایم مشکل است.
۶۵.حتی الامکان کارهایی را به عهده می گیرم که برایم لذت بخش است.
۶۶.حتی هنگام آشفتگی، از آنچه در من اتفاق می افتد آگاهم.
۶۷.تمایل به مبالغه گویی دارم.
۶۸.به نظر دیگران من فردی اجتماعی هستم.
۶۹.به توانایی ام برای مقابله با دشوارترین مسائل اطمینان دارم.
۷۰.از شیوه نگرش و فکرم راضی هستم.
۷۱.بد جوری خشمگین می شوم.
۷۲.معمولاً تغییر ایجاد کردن در زندگی روزانه برایم سخت است.
۷۳.قادر هستم احترام به دیگران را حفظ کنم.
۷۴.دیدن رنج دیگران برایم سخت است.
۷۵.به نظر دیگران من نمی توانم احساسات و افکارم را بروز دهم.
۷۶.هنگام روبرو شدن با شرایط دشوار، سعی می کنم در مورد راه حل های ممکن فکر کنم.
۷۷.افسرده هستم.
۷۸.فکر می کنم به دیگران بیشتر احتیاج دارم، تا دیگران به من.
۷۹.مضطرب هستم.
۸۰.در مورد آنچه می خواهم در زندگی انجام دهم فکر مشخص و خوبی ندارم.
۸۱.به سختی می توانم از امور برداشت صحیحی داشته باشم.
۸۲.به سختی می توانم احساساتم را بیان کنم.
۸۳.با دوستانم رابطه صمیمی بر قرار می کنم.
۸۴.قبل از شروع کارهای جدید، معمولاً احساس می کنم شکست خواهم خورد.
۸۵.هنگام بررسی نقاط ضعف و قوتم، باز هم احساس خوبی در مورد خودم دارم.
۸۶.هنگام عصبانیت زود از کوره در می روم.
۸۷.اگر مجبور به ترک وطنم باشم، سازگاری برایم دشوار خواهد بود.
۸۸.به نظر من پایبندی یک شهروند به قانون مهم است.
۸۹.از جریحه دار کردن احساسات دیگران خودداری می کنم.
۹۰.مشکل می توانم از حق خودم دفاع کنم.
 این تست توسط کارشناس روانشناس تحلیل می شود برای تحلیل باید ۴۵۰۰۰ تومان به حساب شماره ۰۱۰۶۱۹۷۶۶۴۰۰۴ – بنام سید مازیارمیر نزد بانک ملی واریز گردد و به شماره ایمیل زیر بهمراه پرسشنامه ارسال گردد تا بصورت دقیق مورد تجزیه وتحلیل قرا بگیرد.

[email protected]

تست هوش هیجانی و تنظیم هیجان های خود(رایگان)

کارگاه اموزش هوش هیجانی دکتر میر ۱۳۹۹

افزایش هوش هیجانی برای مدیران و رهبران آینده

آیا می‌توانیم هیجان‌های خود را تنظیم کنیم؟

تنظیم هیجان های خود نشانه بلوغ و پختگی است اما برای آنکه بدانیم تا چه میزان به این سطح از مهارت رسیده ایم نیاز به آزمون و تست هوش هیجانی داریم. بنابراین هر یک از موارد زیر موقعیتی را توصیف می کند که ممکن است در آن قرار بگیرید، موقعیتی که در آن هیجانی را تجربه می کنید. بعد از هر توصیف، از شنا خواسته می شود که موثرترین شیوه یا شیوه های تنظیم هیجان خود را مشخص کنید.

در تست هوش هیجانی زیر در بعضی موارد تنها یک پاسخ می تواند موثر باشد .در بعضی موارد دیگر ممکن است دو پاسخ یا بیشتر وجود داشته باشد . لذا دور پاسخ یا پاسخ هایی را خط بکشید که احتمال عمل کردن به آن بیشتر است .

جوابهای خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال نمائید تا در اسرع وقت انرا به دقت کارشناسانما ن تحلیل نموده وبرای شما ارسال فرمایند.

[email protected]

===============================================================================

پرسشنامه تست هوش هیجانی برای اندازه گیری میزان مهارت فرد در تنظیم هیجان خود

=======================================================================

در اداره ، مهلتی که برای انجام دادن کاری مهم تعیین شده بود، درحال پایان یافتن است و شما تنش و اضطراب بسیار زیادی را احساس می کنید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش اضطراب شما موثر خواهد بود؟ 
a. ورزش 
b. کاربیشتر 
c. تعقل و تفکر بیشتر 
d. سرگرم شدن به چیزی 

===============================================================================

۲٫ از دست یکی از اعضای خانواده خود عصبانی هستید، زیرا درباره شما چیزی گفته است. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش عصبانیت شما موثر خواهد بود ؟ 
a. داد زدن بر سر او برای خالی کردن خشم خود 
b. وادار کردن او به معذرت خواهی از شما. 
c. تفکر درباره علت حرف او. 
d. تجسم کردن فهرستی از ویژگی های خوب او . 

۳٫ چند روزی است که غم و غصه احساس می کنید. کدام روش یا روش های زیر برای کاستن از غمتان موثر خواهد بود ؟ 
a. مدتی را در تنهایی گذراندن و فکر کردن 
b. با دوستان به مهمانی رفتن 
c. خوردن یکی دو استکان نوشابه الکلی 
d. مساله را با بهترین دوستان در میان گذاشتن 

===============================================================================

۴٫ یک روز صبح با احساس بسیار خوبی از خواب بیدار می شوید. کدام روش یا روش های زیر برای طولانی کردن این احساس موثر خواهد بود ؟ 
a. زودتر از همیشه به سرکار رفتن 
b. برای یک نفر دیگر کارهای خوب انجام دادن 
c. برای ناهار خوردن زیاد وقت صرف کردن 
d. از رئیس تقاضای افزایش حقوق کردن 

================================================================================

۵٫ از این که روز تولد همسرتان را فراموش کرده ایداحساس خجالت می کنید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش این احساس موثر خواهد بود ؟ 
a. فکر کردن به چیزی دیگر 
b. تعریف نکردن اشتباه به [ برای] دیگران 
c. معذرت خواهی از همسر 
d. برای سال بعد قول هدیه عالی دادن 

=============================================================================

۶٫ یکی از دوستانتان در محل کار، ارتقای مقام یافته است و شما نسبت به او احساس حسادت می کنید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش احساس حسادت شما موثر خواهد بود ؟ 
a. پشت سر دوستتان حرف زدن 
b. تمام چیزهای خوب خود را به یاد آوردن 
c. این احساس را پنهان کردن 
d. به دوستتان تبریک گفتن 

==============================================================================

۷٫ فرزندتان پشت سرهم و به دلایل مختلف نق می زند و گریه می کند، شما به تدریج عصبانی و عصبانی تر می شوید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش عصبانیت شما موثر خواهد بود ؟ 
a. به طور آرام از یک تا ده شمردن 
b. خشم خود را با داد زدن سر او خالی کردن [خالی کردن خشم خود، با داد زدن بر سر او] 
c. گفتن به بچه که ساکت باشد 
d. منظره آرام و با صفایی را مجسم کردن 

===============================================================================

۸٫ مدتی است که در محیط کارتان با یک نفر درگیر شده اید و در نتیجه احساس ناراحتی و عصبیت می کنید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش این احساس [شما] موثر خواهد بود ؟ 
a. به طرف او رفتن و برای پیدا کردن راه حل تلاش کردن 
b. برای پایان دادن به خصومت تسلیم شدن 
c. محکم ایستادن و منتظر تسلیم شدن او 
d. متوجه شدن که موضوع ارزش اضطراب را ندارد، و با او به صلح رسیدن 

================================================================================

۹٫ شما و بهترین دوستتان اختلاف داشته اید و رد آن لحظه رابطه شما شکراب شده است، ار نتیجه احساس ناراحتی و غم می کنید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش این احساس [شما] موثر خواهد بود ؟ 
a. از بهترین دوست خود دوری کردن 
b. از بدی های دوست با همسر صحبت کردن 
c. برای درک دیدگاه دوست خود تلاش کردن 
d. احساس خود را به دوست گفتن 

================================================================================

۱۰٫ مهاتی که برای انجام پروژه بزرگ تعیین شده بود؛ رو به اتمام است و شما از دیدن مقدار کاری که مانده است دچار استرس شده اید. کدام روش یا روش های زیر برای کاهش این احساس [شما] موثر خواهد بود ؟ 
a. فکر کردن درباره زمانی که مهلت به پایان می رسد 
b. برنامه ریزی مرحله به مرحله به منظور انجام دادن به موقع کار 
c. کمک گرفتن از سایر افراد سازمان 
d. صبر کردن و درست در آخرین روزها بیست وچهار ساعته روی آن کار کردن 

================================================================================

 

افزایش هوش هیجانی برای مدیران و رهبران آینده

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
دکتر مازیار میر مرجع و مشاور کسب وکار، مذاکره و زبان بدن ایران

مشاوره‌ای برای یافتن بهترین مسیر کسب‌وکار!

دکتر میر
اگه مطلب رو دوست داشتی، اینا رو از دست نده!

خلاصه جامع و کامل کتاب نظریه سیستم‌ها

خلاصه جامع وکامل کتاب”نظریه سیستم‌ها” Ludwig von Bertalanffy اثر لودویگ فن برتالانفی     کتاب نظریه سیستم‌ها نوشته لودویگ فن برتالانفی، یک اثر بنیادی در زمینه نظریه‌های سیستمی است که

خلاصه کتاب پنج فرمان The Fifth Discipline

خلاصه کتاب پنج فرمان The Fifth Discipline اثر پیترسنگه جمع اوری و تنظیم دکترمازیارمیر   پنج فرمان اصلی در کتاب: تسلط شخصی (تسلط شخصی): مطالعه به‌عنوان یک فرآیند دائمی برای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره