دکتر مازیار میر مرجع و مشاور انتخابات، مذاکره و زبان بدن ایران

جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

فارست گامپ Forrest Gump

فارست گامپ
در این مطلب خواهید خواند
Twitter
LinkedIn
Print

فارست گامپ Forrest Gump

زبان بدن فیلم فارست گامپ

فیلم فارست گامپ انقدر نکته دارد که در یک مقاله امکان توضیح و تفسیر آن بهیچ وجه وجود ندارد این فیلم مدلی همیشگی است که به بوسیله آن آموزش پیشرفته زبان بدن به سوپراستارها و هنرمندان و حتی سیاستمدارن را برایم تسهیل می کند .

تحلیل فیلم فارست گامپ

فیلم «برنده اسکار» فارست گامپ «در بیستمین سالگرد ساخت این فیلم موفق دوباره اکران شد و این هم دلیلی شد که آنرا دستمایه نقد و تحلیل زبان بدن این فیلم فوق العاده قرار دهم این خبر مدتها در صدر اخبار بود که کمپانی فیلم «پارامونت» اعلام کرد فیلم برنده اسکار «فارست گامپ» با بازی به یادماندنی «ستام هنکس» به بهانه بیستمین سالگرد ساخت و در سالن‌های سینمای «IMAX» اکران می‌شود. فروش جهانی حدود ۷۰۰ میلیون دلار، یکی از پرفروش‌ترین فیلم های آمریکاو جهان است که این مسئله هم فیلم را برایم فوق العاده جذابتر نموده است.

نویسنده این فیلم را حداقل بیش از بیست بار دیده است و در هر بار دیدن فیلم نکات ریزی را در آن مشاهده نمودم که توصیه می کنم افرادی که می خواهند زبان بدن بیاموزند و مخصوصا دوستانی که با هزار بدبختی می روند قالی می خرند می دهند به یک سری ادم تاریخ مصرف گذشته تا عنوان بخرند این مقالات و این مدل فیلمها را بیشتر ببینند تا امروز نگویند زبان بدن وجود ندارد و فردا بیاییند سایت و زندگیشان را پر از مقالات زبان بدن کنند ….

«فارست گامپ» نامزد دریافت ۱۳ جایزه اسکار شد که موفق به دریافت ۶ جایزه بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین جلوه‌های ویژه، بهترین بازیگر نقش اول مرد (تام هنکس)، بهترین فیلم‌نامه اقتباسی و بهترین تدوین هم شد.

شاید بد نباشد بدانید که نقش تام هنکس این بازیگر افسانه ای هالیودی در فیلم فیلادلفیا و مخصوصا فیلم بسیار موفق فارست گامپ در اواخر سال ۱۹۹۴ دو جایزه اسکار بهترین بازیگری را برای این بازیگر به ارمغان آورد تا در کنار بازیگر مشهور هالیودی اسپنسر تریسی عنوان  دومین بازیگری که تاکنون دو جایزه اسکار بهترین بازیگری را به صورت متوالی متعلق به خود نموده نام گیرد.

بعدها هم بازی بیاد ماندنی و استثنایی تام هنکس  در فیلم علمی و تخیلی آپولو ۱۳ تحسین منتقدان بسیاری را برانگیخت و این فیلم توانست با نامزدی در ۹ بخش اسکار، دو جایزه را کسب نموده و در همان سال هنکس در یک  انیمیشن فوق العاده تحت عنوان قصه اسباب بازی به جای نقش وودی یا کابوی سخن بگوید

او در سال ۱۹۹۶ به کارگردانی روی آورد و فیلم «آن کاری که می کنیم» را کارگردانی کرد و در همین فیلم در نقش یک تهیه کننده موسیقی نیز ظاهر شد. وی در سال ۱۹۹۸ در فیلم «نجات سرباز رایان» به کارگردانی «استیون اسپیلبرگ» جلوی دوربین رفت. این فیلم موفقیت فراوانی به دست آورد و به گفته بسیاری، یکی از بهترین فیلم های جنگی است که تاکنون ساخته شده است. «نجات سرباز رایان» دومین جایزه اسکار بهترین کارگردانی را برای اسپیلبرگ و نامزدی جایزه اسکار بهترین بازیگر را برای «تام هنکس» به ارمغان آورد.

تام هنکس همچنین در سال ۱۹۹۹ در فیلم «مسیر سبز» که اقتباسی از رمان استفن کینگ بود، ظاهر شد و همچنین دوباره در انیمیشن «داستان اسباب بازی ها ۲» به صداپیشگی پرداخت. وی در سال ۲۰۰۰ جایزه بهترین بازیگری گلدن گلوب و نامزدی اسکار را برای بازی در فیلم «دورافتاده» به دست آورد. نقش آفرینی مثال زدنی «تام هنکس» در چندین فیلم دیگر جایزه یک عمر دستاورد هنری انجمن فیلم امریکا را برای وی به همراه آورد تا او در ۴۵ سالگی جوان ترین دریافت کننده این جایزه نام بگیرد.

از دیگر فیلم های موفق «تام هنکس» می توان به «ترمینال»، «رمز داوینچی»، «اگر می تونی منو بگیر»، «جنگ چارلی ویلسون» و «فرشتگان و شیاطین» اشاره کرد. «هنکس» در فیلم «آقای بنکس» در نقش «والت دیسنی» با «اما تامپسون» همبازی خواهد شد و نخستین بازیگری خواهد بود که در نقش والت دیسنی ظاهر می شود. این فیلم قرار است در سال ۲۰۱۴ اکران شود.

تام هنکس درآمدزاترین بازیگر تاریخ سینما شناخته شده است به طوری که تاکنون فیلم های او ۳/۶ میلیارد دلار فروش داشته اند که متوسط ۱۰۷ میلیون دلار برای هر فیلم است. پرفروش ترین فیلمی که «تام هنکس» در آن نقش داشته، انیمیشن «داستان اسباب بازی ها۳» است. تام هنکس که پنج نامزدی اسکار و دو جایزه اسکار بهترین بازیگری به همراه چهار جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگری در کارنامه اش دیده می شود، توانست در سال ۱۹۹۲ ستاره یی به نام خودش در تالار مشاهیر هالیوود ثبت کند که مهمترین اتفاقی است که می تواند برای هر بازیگر هالیودی اتفاق بیفتد.

فارست گامپ دقیقا همراه با فیلم موفق «رستگاری در شاوشنگ» در یک سال ساخته شد و تقریباً در تمامی جایزه های اسکار با این فیلم رقیب بود و در همه رقابت ها هم با سر و گردن بالاتر در سکوی بالتری ایستاد و پیروز شد و «رستگاری در شاوشنگ» موفق به کسب هیچ جایزه ای علی رقم شایستگیهایی که ان فیلم هم داشت نگردید.

\"تحلیلتحلیل فیلم فارست گامپ

شاید برایتان بسیا جالب باشد که بدانید بعد ها در لیست ۲۵۰ فیلم برتر تاریخ سینما در سایت معتبر IMDB «رستگاری در شاوشنگ» در رتبه ۱ ، و «فارست گامپ» در رتبه ۱۵ قرار گرفت

خوب با این مقدمه کوتاه پیرامون فیلم و بازیگر نقش اول آن یعنی تام هنکس بهتر است بپردازیم به فارست گامپ افسانه ایی

قبل از ذکر هر مطلبی یاد آوری می کنم که این مقاله صرفا فارست گامپ را از دریچه زبان بدن مورد نقد و بررسی قرار خواهد هرچند ما به فیلم و هنر های دیگر کارگردان هم نیم نگاهی خواهیم داشت . این مقاله برداشتی ازاد است از نقطه نظرات نویسنده و بهیچ وجه قصد توهین و یا انکار نظرات و رد و مردود دانستن نظرات سایر اساتید را نداشته و ندارم و صرفا بعنوان یک مشاور و تحلیلگر رفتار قصد انتقال مفاهیم را داشته و اساسا هرگونه مورد دیگری را مردود می دانم

فارست گامپ یک فیلمی آمریکایی به کارگردانی رابرت زمکیس محصول سال ۱۹۹۴ پارامونت پیکچرز است. فیلم برپایهٔ رمانی به همین نام اثر وینسنت گروم طنز پرداز بزرگ امریکایی ساخته شده است.

فارست گامپ یا هنکس مردی است بسیار ساده دل و با کت و شلوار ساده و رنگ روشن و ارایش موی سربازی یا بقول ما المانی از اول فیلم نگاه های هنکس که مثل آدمهای خنگ ظاهر می شود توجه مرا بسیار بخود جلب کرد هنکس پیرامون این مسئله در مصاحبه ای با نشریه نیوزویک گفته یک ماه روی نگاه و رفتار های افرادی که در مدارس عقب افتاده ها و یا بهره هوشی پایین درس می خواندند مطالعه و تحققی نمودم .

شناخت جنس ادمهای بی شیله پیله و یا متاسفانه به زعم برخیی افراد سطحی خنگ برایم آنهم توسط یک سوپر استار نشان از دقت وسیع در زمینه تحلیل رفتاری دارد هنکس با تجزیه و تحلیل رفتارهای افراد ساده ساده توانست یک بازی قابل قبول و شش دانگ را بروز دهد.

میمک صورتی که برای خود و ادا و زستها و مخصوصا در مصاف با دن و جینی و یا مادرش و حتی در مقابله بابا که از او هم خنگتر به نظر می رسد و در کل زمان حضورش بیننده را حتی به مرز جنون و کلافگی سوق می دهد کاملا مشهود است .

هنکس روی صندلی در حالی که کاملا خود را جمع کرده نشسته است و این راهی برای تمییز دادن افراد حرفه ای و غیر حرفه ای است البته این مقاله را هزاران نفر در کشور خوانده یا در برنامه های آموزشی من شرکت کرده و آموزش دیده اند پس به تنهایی نباید ملاک عمل قرار گیرد.

آرسی هنکس ساده‌دل که در ایستگاه اتوبوسی منتظر نشسته‌ است. با آمدن خانمی، خود را معرفی می‌کند و لب به سخن گشوده و داستان زندگیش را تبه سادگی و با یک ریتم یکنواخت شروع به تعریف می‌کند.

فارست کودکی با بهرهٔ هوشی بسیار پایینتر از همسالانش است و تمام دنیایش مادرش است که حوادث اطرافش را با زبانی ساده برایش شرح می دهد شاید بد نباشد نقل قولی داشته باشم از آلبرت اینشتین او می گوید:

اگر توانستی مطالب علمی را به زبان ساده برای مادربزرگت تشریح کنی که بفهمد تو ان مطلب را فهمیده ایی!!!

آری با همین سیستم و حتی ساده تر هنکس از مادرش می آموزد هوشمندانه و کاملا حرفه ای!!! در کودکی مجبور به استفاده از اسکلت و داربست فلزی بود که به پایش بسته می‌شد. بچه‌های همسالش او را دوست نداشتند. اما متاسفانه هیچکس حاضر به همبازی شدن با فارست نیست  جز جینی خوش قلب و مهربان که همین رفتار تا آخر عمر هنکس را شیفته و شیدای او می کند .

جالب است که طی حادثه‌ای اسکت مزاحم فلزی می‌شکند و تازه ان زمان توانایی خارق العاده فارست در دویدن خود را آشکار نموده و همه را به حیرت وادار می کند. فارست با استفاده از قدرت خارق العاده خود در دویدن و در ابتدای جوانی در راگبی به افتخارات خارج از تصوری دست پیدا می کند.

اما در این میان داستان دیگری هم کلید می خورد و آن هم داستان جینی است عشق فارست گامپ دختری که بعلت یک پدر الکلی‌ هرگز طعم محبت و عشق را تا اخر سکانسهای فیلم نمی چشد و چون دچار انحراف اخلاقی و اعتیاد به الکل و مواد مخدر و روسپیگری و…. می گردد انرا درک نمی کند و انگار در آخر فیلم و در زمانی که پزشکان او را جوا نموده اند و پس از ازدواج کوتاهش با فارست گامپ آنرا با همه وجود درک می کند اما دیر زمانی بعد عفریت مرگ او را با خود برای همیشه می برد.

نکته جالب شخصیت های مختلفی است که این دختر باهوش از خود بروز می دهد و یا خود فریبی این دختر باهوش با ان روبرو است و نکته بعد ایا هوشی که ما را به تن فروشی و هرزه گی و تلف نمودن عمر ووقت سوق دهد و یا مارا به مواد مخدر انحراف جنسی و اخلاقی و یا…. سوق دهد ارزش دارد ای کاش او هم مثل فارست گامپ ساده داستان زندگی دیگری داشت.

فارست به جنگ ویتنام می رود دهن کجی تلخ کارگردان و نویسنده به جنگ با نگاهی فوق العاده حرفه ای قبل از عزیمت او به دیدن محبوبش جینی می رود وجینی از فارست می‌خواهد که هرگز شجاع نباشد و هر زمان خطری حس کرد یک دستورالعمل ساده را بکار بگیرد به سرعت برق و باد بدود.

این دستورالعمل ساده جان او و زندگیش را تغییر می دهد که در ادامه فیلم انرا تماشگر درک می کند. او به خدمت در ویتنام می رود و در دورهٔ آموزشی ارتش، دوستی به نام بابا با بازی فوق العاده حرفه ای میکلتی ویلیامسون بدست می اورد دوستی او با ان جوان سیاهپوست ساده‌دل که نیمه گمشده فارست است  بسیار بسیار جالب است . بابا آرزو دارد خانواده خود را با صید میگو به وضع بهتری برساند.

سرانجام آنها به ویتنام اعزام می‌شوند و تحت فرماندهی سروان دن تیلور با بازی استثنایی گری سینایس قرار می‌گیرند. در یکی از نبردهای خود در میان جنگل در تله می افتند و گردان انها توسط ویتنامی ها بشدت بمباران می‌شوند. با فرمان ((عقب بکشید)) دن، فارست هم یاد سخنان معشوقه  سابقش جینی می افتد و شروع به دویدن با حداکثر قدرت می‌کند ولی بیاد هم قطارش بابا می‌افتد.

فارست با همان سرعت باز می گردد نکته جالب اسلحه ای است که مانند یک بیل و نه یک اسلحه در دستان فارست با هر بار به میدان جنگ و خط مقدم نبرد رفتن و بازگشتن است جلب می شود .

توجه داشته باشید اگر بازیگران ایرانی و یا سوپر استارهای داخلی و مخصوصا عزیزان تاتر به این رفتارهای ریزجزئی نگری توجه بهتر و بیشتری نمایند ما شاهد بازیگرانی بهتر از  بازیگران هالیود خواهیم بود و نکته مهم دقیقا همین امر است.

فارست ساده دل بخاطر قولش هر بار بر می گرددتا بابا را پیدا کند اما هر بار یک مجروح دیگری از گردان خودشان را پیدا نموده و سپس تا کرانهٔ رودخانه می‌رساند و باز می گردد از جمله سروان دن را.

متاسفانه فارست زمانی بابا را پیدا می کند که او بشدت زخمی شده و خون همه بدن او را پوشانده بابا ساده دل محل زخم را با برگ پوشاند که زخمهای عمیق سینه و شکمش را نبید و به خیال ساده خود انهارا پوشانده اما دقایقی بعد بابا در آغوش فارست جان می دهد .

\"فارستتحلیل زبان بدن فیلم فارست گامپ

فارست زخمی شده و بهمراه سروان دن که هر دو پایش قطع شده به پشت جبهه و بیمارستان انتقال داده می شوند. جالب است سروان دن بخاطر آنکه تا آخر عمر چلاق شده و روی صندلی چرخ دار باید بنشیند و با افتخار مردن از او توسط فارست گرفته شده است به شدت عصبانی است و اورا کماکان مقصر می داند .

اما فارست بخاطر نجات هم قطارانش و دلاوری در صحنه جنگ موفق به دریافت مدال افتخار می گردد و در دوران نقاهت استعدادش در پینگ‌پنگ کشف می‌شود. در حالیکه او به مسابقات جهانی می‌رود و یکی یکی پله‌های افتخار را طی می‌کند محبوبه او یعنی جنی به یک معتاد فاحشه …. تغییر وضعیت می دهد.

فارست به دیدن سروان دن رفته بعد از خرید قایق بخاطر قولی که به دن داده برایش نامه می قرستد و آنجا هم با خوش شانسی فارست میلیاردر می شود. و حتی فارست اسم عشقش  جینی را روی قایقش می‌گذارد و موفق می‌شود یکی از بی‌نظیرترین صیدهای میگو را انجام دهد، چنانکه عکسش بر جلد تمام مجله‌ها منتشر می شود که در آخر فیلم همه را جینی جمع کرده است…. جدال نابرابری میان هوششششش و  زیاده خواهی و حرص و طمع و هوسرانی و …. در مقابل با ساده دلی و کم هوشی اما سالم زندگی کردن وفاداری و کم خواستن و پدر شوهر و دوست صادق بودن و تا اخر راه رفتن به راستی هوش اینگونه خوب است یا کم هوشی ساده ای کاش برخی افراد این مهم را درک می کردند

شاید تاثیر گذار ترین بخش فیلم آنجا است که فارست گامپ به عشق خود می گوید :

چرا با من ازدواج نمیکنی و در حالیکه صداقت از چشمها و صورتش کاملا هویدا است خودش ادامه می دهد : چرا با من ازدواج نمی کنی . من با هوش نیستم اما کاملا می دانم عشق چیست.

در تمام سیر فیلم شاهد یک آدم بقول خودمان ساده و یا خنگ هستیم اما او از توانایی هایش بهترین استفاده را می کند و مسئله بعدی این است که او زیاده خواهی نداشته و ندارد دنبال نقشه کشیدن برای تصاحب هیچ نیست او ثروت زدایی می کند برای دن و مادر بابا و کلیسا و مدرسه اما بازهم از عالم غیب برایش ثروت و مکنت می اید ایا این لطف و پاسخ خدانیست به ررفتارهای با محبت در حق انسانی که از خالق درونش دمیده شده است. او حتی در میدان جنگ جایی که هرکس بفکر خودش است بفکر هم قطارانش است جینی روسپس معتاد و…. را باز هم دوست دارد شاید من بجای او جینی و هزاران از جینی بهتر را یک لحظه تحمل نکنم جالب است که می داند جینی بیماری صعب العلاجی دارد و  او دارد می میرد اما بازهم جینی را می خواهد این است انسانیت این است ایمان و خداپرستی و اگر نه ایمان همینها نیست

کارگردان با بازی بیاد ماندنی تام هنکس تمام این موارد را با نمادها و بازیهای هنکس نشان داده است.

فارست گامپ، یک ناجی افسانه ای است او در سکانسهای پایانی و مخصوصا در انتهای فیلم که بابازی یک پر بپایان می رسد و بالاخره با بزرگ منشی وشجاعت و زندگی سالم و پرتلاش و مخصوصا بعنوان یک پدری مهربان و شایسته­ برای پسرش ظاهر می شود که از قضابسیار هم باهوش­ است. فارست گامپ  یک نماد است او در چنین برجسته‌سازی‌ هایی از جریان زندگی عادی و عوامانه خود بسیار موفق است. این هدف در جمله‌ی مهمی که مادر فارست به او می‌گوید نهفته است:

زندگی مثل جعبه‌ی شکلات می‌مونه، هرگز نمی‌دونی چی گیرت میاد. در نماهایی از ابتدای فیلم که حرکت رقص‌گونه‌ی یک پر را مشاهده می‌کنیم که پیش کفش‌های گلی فارست می‌افتد و او آن را برداشته و در میان کتابش می‌نهد، این بار همان پیام را به تصویر می‌کشد.

فارست گامپ به لحاظ  تکنیک فیلم برداری و خلق تصاویر مختلف بسیار موفق عمل نموده کلوز اپ در صحنه های مختلف مخصوصا اصطلاح دو اسمان فوق العاده است  ویا صحنه تکان دهنده و تاثیر گذار وداع با همسرش و مخصوصا قرار دادن نامه روی قبر مادر از طرف پسرش آه به راستی من باهوش در این مواقع یواشکی و اهسته نیم نگاهی به نامه پسرم نمی انداختم چراکه باهوشم و او که کم هوش است هرگز حاضر نیست بخاطر قولی که به فرزند خردسالش داده به نامه نگاه کند او همانی است که در زیر آتش شدید ویت کنگها هم در ویتنام  زیر قول خود نمی زند و بابا را حمایت می کند و حال روبروی قبر همسرش و بدون آنکه پسرش حضور داشته باشد مردانه به عهد خود وفا می کند ای کاش من هم بتوانم آنقدر مرد باشم که همیشه به عهد خود وفادار باقی بمانم ….. ادامه دارد

مازیارمیرمشاوروتحلیلگر

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
دکتر مازیار میر مرجع و مشاور کسب وکار، مذاکره و زبان بدن ایران

مشاوره‌ای برای یافتن بهترین مسیر کسب‌وکار!

دکتر میر
اگه مطلب رو دوست داشتی، اینا رو از دست نده!
100 راز فروش نوشته دکتر مازیار میر مشاور کسب و کار
مدیریت و رهبری

100رمزورازفروش نوشته دکترمازیارمیر

100 رمز و راز حرفه ای برای فروش نوشته دکتر مازیار می مشاور عالی کسب و کار   دکترمازیارمیر معلم فروش مقدمه   سالها است به عنوان معلم بازاریابی و

انتصاب بجا و شایسته دکتر سعید خال
کلینیک تخصصی کسب و کار دکتر میر

انتصاب جناب دکتر سعید خال به عنوان مشاور ارشد وزارت گردشگری

یک خبر فوق العاده امید وار کننده در وزارت گردشگری دکترمازیارمیرمشاورکسب وکار   یکم دیماه 1403   تبریک ویژه بابت انتصاب بجای مشاور عالی وزارت گردشگری . دکتر سعید خال،

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره