برند از صفر تا صد قسمت دوم
این مطلب ادامه مقاله برند از صفر تا صد قسمت اول می باشد:
برند از صفر تا صد
روابط عمومی در بازطراحی برند سازمانی
طبق تعریف انجمن بازاریابی آمریکا، Brand یک نام، عبارت، طرح، نماد و یا ارم یا هر ویژگی دیگری است که مشخصکنندهٔ خدمات یا فروشندهٔ محصولی خاص باشد که به وسیلهٔ آن از دیگر محصولات و خدمات مشابه متمایز میگردد. عنوان قانونی برای برند، نشان تجاری می باشد که با حرف R روی محصول ثبت شدن آن نشانه تجاری را نشان می دهند.
برند مجموعه گرههای ذهنی یا تداعیات کارکردی، احساسی، عقلی و مزیتهایی است که ذهن بازار هدف را اشغال نمودهاست. تداعی معانی پیوند دادن تصاویر و نشانهها با برند یا مزایا و فواید یک برند است. این مزایا یا فواید برند است که مبنای تصمیمگیری برای خرید آن واقع خواهد شد.
برند Brand همان چیزی است که مخاطب با دیدن، شنیدن، حس کردن و یا هرگونه ارتباطی با آن بصورت مفهومی، دیداری یا لفظی صفات و ویژگیهای خود را در ذهن و قلب مخاطب تداعی میکند.
برند شامل همه احساسات، و وجه تمایزات و مفاهیمی است که به یک نام گره خورده است؛ برند، برداشت افراد از یک نام می باشد.
در فارسی واژهٔ مارک یا برند معمولاً برای اشاره به محصول یا خدمتی بهکار میرود که ارزش اعتباری و اجتماعی بالایی داشته باشد.به بیان دیگر «برند» دارای ماهیت اجتماعی است و برندهای قدرتمند آنهایی هستند که افراد نسبت به آنها حس مالکیت دارند و برای مثال میگویند: «این مارک، اسم مارک دلخواه من است
نمانامهای برتر میتوانند هیجان و عواطف مصرفکنندگان خود را برانگیزند و مشتریان نیز به این نامها اعتماد داشته و از آنها انتظار خلق ایدههای برتر و نوآوری در محصولاتشان را دارند.
امروزه بیشتر صنایع شرکتها و موسسات و همچنین صاحبان کسب و کار در آرزوی بیژن یا اپل شدن و برند شدن آنهم یک برند جهانی شوند هستند اما چرا این رویا به تحقق بدل نمی شود. و این آرزو اگر به واقعیت تبدیل شود کم کم به سایر رده های سازمانیسرایت نمود و حتی مشتریان در آرزوی داشتن و ابتیاع چنین برندهایی شوند.
با توجه به تعاریف مختلف برند سعی نمودم مکاتب مختلف و منحصر به فرد در رابطه با برند را برایتان بیان کنم تا بهتر و بیشتر با برند و ابعاد گوناگون آشنا شده برای اعتلای برند ملی و برند شخصی و برند سازمانی خود بکوشیم. مازیار میر
باید بدانیم برند یک موجود زنده است یک گیاه با هوشی فوق العاده رشد می کند بزرگ می شود احتیاج به نور و آبیاری و غذا دارد و احتیاج به حرص دارد و به مخصوصا طول مدت زمان قطعا فردی که در بدو ورود به دنیای تولید و خلق یک برند پانهاده نمی تواند با برندهای مطرح جهان که سالها تجربه دارد رقابت نماید. شکی در آن نیست که بخش مهمی از تصویرذهنی مردم از یک سازمان، شرکت و بنگاه اقتصادی و برندشدن آنها ناشی از کیفیت محصولات و خدمات دریافت شده و یا رفتار حرفه ای مطلوب کارکنان با مشتریان است. اما می توان اذعان کرد که بسیاری از برندهای موفق جهانی، دارای یک هویت برند مشخص هستند که توانسته جایگاه آنها را در میان رقبا مشخص و متمایز نماید.
می دانیم که یکی از موضوعات مهم در دوران رقابت بین سازمان های تولیدی وخدماتی، وجود یک تصویر ثابت و به اثبات رسیده است که مثبت، با ثبات و مطلوب و در عین حال خوش نام از محصول و شرکت و حتی سازمان است. تصویرسازی مثبت از چهره سازمان و فعالیت ها و محصولات خدمات مستلزم تعریف و تدوین هویت و یا نشانه برند است. هرشرکت با تعریف هویت واقعی برند خود این پیام را به سهامداران، مشتریان وکارکنان سازمان خود می دهد که ما چگونه سازمانی هستیم و با چه هدف و یا اهدافی و با چه ماموریت، اهداف و استراتژی محصولات و خدمات متمایزی را ارائه می دهیم؟
ویا ما در چه مرحله ای و در چه جایگاهی درجامعه و بازار هستیم؟
مشتریان و گروه هدف ما چه سطح و چه طیفی را شامل می شوند؟
دکتر مازیار میر مشاور و تحلیل گر
مقالات مرتبط:
برند از صفر تا صد قسمت اول
برند از صفر تا صد قسمت سوم
روابط عمومی در برند سازمانی