نکات طلائی از یک کهنه کار مذاکره 1
از سکوت به عنوان یک استراتژی ویژه و کلیدی استفاده کنید. همیشه به یاد داشته باشیم که ما دو گوش داریم و یک زبان پس همیشه شنونده عاقلی باشیم عاقل و بسیار زیرک…
ما انسانها از ویژگی خاصی برخورداریم و آن زمانی است که در شرایط دشوار هستیم زیاد و غالبا بی خردانه صحبت میکنیم و دقیقا این صحبت ها باعث میشود ثانیه های زی قیمت و طلایی در شناخت تفسیر طرف مقابل و همچنین توجیه خردمندانه و برد در مذاکره را از دست بدهیم و تمام
شما باید سکوت اختیار نمائید چه درموقع شنیدن جواب مثبت و چه منفی شاید این بهترین پیشنهاد نباشد عجله نکنید و به طول مذاکره فکر نکنید به عرض ان و هوشمندانه به پیش رفتن و توجیه و تفسیر هایتان چهارچوب خاص دهید. محکم بر سر حرفتان بایستید و نشان دهید که جمله طرف مقابل بر روی شما اصلا تاثیر نگذاشته و خواهید دید مجددا طرف مقابل شروع به صحبت میکند تا سکوت را بشکند.
شاید طرف مقابل بخواهد دلایلی اعلام کند که قیمت شما چرا پایین است. شاید بخواهد محصول دیگری را با قیمت پیشنهادی شما به شما نشان دهد یا هر کار دیگری که تمام اینها نشاندهنده این است طرف مقابل شما اهل معامله است پس کمی خونسرد و ارام باشید یک لیوان اب بنوشید و عینک خود را تمیز کنید و در حالیکه با زبان بدن فعال به طرف مقابل و حرفهایش گوش می دهید با تکان دادن سر به او بفهمانید متوجه حرفهایش هستید و برایتان بسیار مهم و جذاب است به خاطر داشته باشید که شاید اگر صحبت میکردید هرگز این قدر اطلاعات را دریافت نمیکردی
پس بیشتر در مذاکره سعی کنید سکوت اختیار کنید و صبر پیشه کنید شخصی که بیشتر حرف میزند الزاما قدرت بیشتری در مذاکره ندارد و یکی از اصول اساسی دکترین مذاکره و زبان بدن همین اصل است.
راه حل های حرفه ای برای مذاکرات
تحت حت هیچ شرایطی نه بر دیگران با توسل به اهرم های قدرت و زور فشاری تحمیل کنیم و نه اجازه دهیم چنین افعالی بر روی ما اجرا شود همیشه به رفتارهای طرف مقابل عمل و عکس العمل انها به شدت دقت کنید و انهارا فوری ارزیابی و تحلیل کنید.
بیشتر مذاکره کنندگان برای رسیدن به احتیاجات شان شما را تحت ابزارهای در اختیار خود قرار می دهند، تسلیم این ابزارها از هرگونه مدل که باشد تحت هیچ شرایطی قرار نگیرید و اجازه ندهید افراد هم پا به این جرگه قرار دهند.
به گروه یا فرد یا افرادی که برای رسیدن به نتیجه ما را زیر منگنه قرار می دهند باید بگوئید اگر به شما اجازه استفاده از زمان را ندهند و عرصه را بر ما تنگ کنند میز مذاکره را ترک می کنیم
نکته مهم ) شما تحت هیچ شرایطی حق ندارید میز مذاکره را ترک کنید الی ۴ مورد که بعدا به تفصیل در مورد ان بحث خواهیم نمود.
بعنوان شاگر سالهای دور پروفسور حیدری که همیشه می فرمودند مذاکره رسیدن به محدوده تفاهم بدون جنگ و خونریزی و بدون انحراف از حق و حقیقت است مطمئن هستم با بکار بردن این تکنیکها و تجربیات خودتان روز به روز در مذاکره موفق خواهید بود.
متاسفانه خانمها بیشتر در معرض این چالش بزرگ هستند که به دلیل فشارهای مختلف از طرف جامعه خانواده اشخاص و حتی محارم وادار به تصمیم گیری میشوند بسیاری از مذاکره کننده های خانم وابستگی خاصی به این موضوع دارند که به سرعت جواب می دهند و این سرعت در پاسخگوئی همیشه برایشان دردسر ساز می شود.
همیشه مذاکره کننده ای موفق است که در عین تیز هوشی و جواب گوئی به سوالات جمله اجازه دهید با شریکانم صحبت کنم را از مد نظر و به عنوان + و – و جواب ممتنع و جواب چهارم در نظر بگیرد.
مطالعات بیشتر:
مازیار میر فروردین ۱۳۹۰
تحلیل تخصصی زبان بدن هیلاری کلینتون و دونالدترامپ
ده روش موثر و شگفتانگیز دانشگاه هاروارد در آموزش
آموزش زبان بدن از دروغ تا واقعیت