دکتر مازیار میر مرجع و مشاور انتخابات، مذاکره و زبان بدن ایران

زبان بدن ترامپ در سفرهایش

در این مطلب خواهید خواند

زبان بدن ترامپ در سفرهایش

مازیار میر 

حتما می دانید زبان بدن همان زبان بی زبانی است به کلیه ژستها و حالتها فیگورها اداها و رفتارهای غیر کلامی اطلاق میشود که از قضا پیام را بهتر از هر روش دیگری انتقال می دهد ایین مهم دست مایه من برای تحلیل سفرهای ترامپ شد

ترامپ این روزهای بسیار بسیار بیش از آنکه تصورش را بکند زیر ذره بین است حتی اگر خودش نخواهد و یا نگوید اما هر سر سوزن حرکت و رفتارش افشا کننده حس سرکش و مغرورانه درونی اواست او بعنوان یک شومن آمریکایی تا کنون نتوانسته به خوبی نقش خود را ایفا کند و بیشتر و بیشتر باعث بروز درگیری و نفاق و دشمنی و تحقیر ملتها و کشورها شده است البته واضح است که این مطالب برداشت مازیارمیر کارشناس و محقق ارتباطات غیر کلامی است که در این مصاحبه اختصاصی با سایت افتاب و برای اولین بار منتشر می گردد.

دونالد ترامپ پس از یک تور تجاری در خاورمیانه و همچنین شرکت در اجلاس سران ناتو در بروکسل و پس از آن نشست گروه ۷ در ایتالیا به واشنگتن بازگشت؛ سفری که علاوه بر رخدادهای سیاسی حاشیه های بسیار بسیار زیادی را نیز به همراه داشت. اکنون نشریه ایندیپندنت در گزارشی جالب توجه به مسأله «زبان بدن» ترامپ در این سفر و آنچه از آن می توان فهمید، پرداخته است.

به گزارش «تابناک»؛ قدرت نمایی با دست دادن، واکنش های خشک و غیر صمیمانه اعضای ناتو و حرکت های حاشیه ساز دونالد ترامپ، همگی نکته هایی است که اولین سفر خارجی او مورد توجه واقع شده و اکنون ایندیپندنت تلاش کرده از همه اینها معانی و مضامین مستتر در ذهن ترامپ را بیرون بکشد.

بر اساس این گزارش، تلاش های دونالد ترامپ در این سفر خارجی همواره بر آن بوده که خود را در برابر همه سران کشورهای دیگر به رخ بکشد و بر اساس مخاطبان خود، در برخی موارد موفق بوده و در برخی دیگر نه. جولیان زلیزر، تاریخ نگار ریاست جمهوری از دانشگاه پرینستون در این باره گفته است: طی این سفر خارجی دونالد ترامپ به نظر ناراحت، عصبی و منزوی بوده است، در حالی که سایر سران کشورها از رفتارهای وی متعجب بوده و واکنش های غیر صمیمانه ای داشته اند.

\"آنچه

به گفته او، رفتارهای رخ داده در این سفر خارجی نشان می دهد، تا چه حد رهبران سیاسی در سراسر دنیا آماده همکاری و تعامل با رئیس جمهور نامتعارفی هستند که درک درستی از نقش جهانی ایالات متحده ندارد.

البته در این سفر، برخی از موارد آشنا و متعارف دیپلماتیک با صورتی دوستانه نیز میان ترامپ و مخاطبان او رخ داده است؛ اما هیچ نیازی به تفسیر و تعبیر واکنش های سرد و بی روح سران ناتو، در زمانی که ترامپ طی سخنرانی خود همواره به موضوع پرداخت سهم دفاعی اشاره می کرد، نیست. سفری که طی آن ترامپ شخصیتی مغرور و بالارتبه را به خود گرفته بود تا با این ژست رهبران ناتو را مجاب به آن کند که سهم مالی بیشتری در دفاع را بر عهده بگیرند.

این موضوع یعنی رفتارهای نامتعارف ترامپ، تنها محدود به بروکسل نبود. در تصویر دیگری که منتشر و مورد توجه واقع شده، او به همراه ملانیا و ایوانکا ترامپ در کنار پاپ فرانسیس ایستاده اند و در حالی که پاپ نگاهی خیره به روبه رو دارد، پوزخند ترامپ خودنمایی می کند. آن هم در حالی که دختر و همسر او، هر دو در لباس مشکی احساسات محزون خود را با چهره خود نشان داده اند.

\"آنچه

همچنین در سفر بروکسل، بارها این تصویر تکرار شده بود، در حالی که همه سران ناتو مشغول قدم زدن و گپ زدن با هم بوده اند، دونالد ترامپ به تنهایی و دور از سایرین قدم می زد؛ تصویری که تفاوت های بسیار فاحشی با تصاویر اولین سفر باراک اوباما برای دیدار با سران ناتو دارد که طی آن، همه رهبران ناتو برای قرار گرفتن در قاب دوربین ها در کنار اوباما از هم سبقت می گرفتند.

این صحنه در نشست سران گروه ۷ در ایتالیا نیز تکرار شد. در حالی که سران گروه هفت با خوش و بش بعد از نشست مشغول قدم زدن و گپ زدن بودند، دونالد ترامپ با فاصله از آن ها و در پشت قدم می زد و بعد از آن نیز از این گروه جدا شد تا به بازی مورد علاقه خود یعنی گلف برود.

یکی از صحنه های جالب توجه در سفر ترامپ، زمانی بود که در بروکسل وی برای قرار گرفتن در جلوی دوربین، نخست وزیر مونتنگرو را به عقب هل داد و جای او را گرفت تا در هنگام ورود به مقر جدید ناتو در جلوی رهبران دیگر قرار بگیرد. در آن لحظه، نخست وزیر مونتنگرو تنها یک لبخند معنا دار زد و بعدا این وضعیت را «وضعیت بی ضرر» خطاب کرد!

\"آنچه

اما بر خلاف این جملات، رسانه های مونتنگرو، این رفتار ترامپ را به سخره گرفته و روزنامه مشهور این کشور Vijesti بیان کرد که ظاهرا ترامپ نمی خواسته تا کسی دیگر حضور وی در این نشست را تحت الشعاع قرار دهد.

چندی بعد، دست دادن ترامپ با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور جوان و جدید فرانسه، سوژه رسانه ها شد. این دو که برای اولین بار با هم ملاقات می کردند، قدرتنمایی در دست دادن را به رخ هم کشیدند و چنان دست یکدیگر را در جلوی دوربین ها فشردند که آرواره های آنها به هم چفت شد! اما در نهایت به نظر می رسید که دونالد ترامپ قبل از ماکرون تلاش کرده تا دست خود را رها کند.

\"آنچه

لیلیان گلاس، متخصص «زبان بدن» در این باره معتقد است، هر دو طرف خواسته اند تا نشان دهند با یکدیگر برابر هستند؛ اما این نوع از دست دادن در همه سفر ترامپ رخ نداد. موضوع رفتارهای ملانیا ترامپ در اسرائیل و پس زدن دست دونالد ترامپ نیز یکی از سوژه های مهم سفر خارجی ترامپ بوده است.

ملانیا ترامپ دو بار در اسرائیل و رم از تماس دست با دست دونالد ترامپ خودداری کرد تا این رفتار شبکه های اجتماعی را برای مدتی به خود مشغول کند. گلاس می گوید، این رفتار سؤال اساسی را در ذهن همه مخاطبان برانگیخته که چه اتفاقی در زندگی زناشویی و خصوصی این دو در حال رخ دادن است؟

\"آنچه

زبان بدن ترامپ همه آنچه در این سفر باید در مورد ذهنیت وی گفته شود، بازگو می کند: عصبی، منزوی، خودنما و ناراحت. گویا بعد از عربستان و اسرائیل، سفر اروپایی دونالد ترامپ، چندان سفر جالب توجهی برای او نبوده و معضلات رویارویی با شخصیت ها و چهره هایی که او را یک سیاستمدار نا متعارف می دانند، دونالد ترامپ را به شدت آزرده و عصبی کرده بود.

حال ترامپ دوباره وارد واشنگتن شده است؛ جایی که بحران های اخیر سیاسی دامنگیر او شده و می تواند حتی او را تا پای استیضاح نیز پیش برد.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
دکتر مازیار میر مرجع و مشاور کسب وکار، مذاکره و زبان بدن ایران

مشاوره‌ای برای یافتن بهترین مسیر کسب‌وکار!

دکتر میر
اگه مطلب رو دوست داشتی، اینا رو از دست نده!

تفکر یا تفکر کل‌نگر

تفکر یا تفکر کل‌نگر مسئله این است مفاهیم، نظریه‌ها، و پیشگامان مقدمه تفکر کل‌نگر (Holistic Thinking) یکی از رویکردهای مهم در تحلیل و حل مسائل پیچیده است که به جای

خلاصه جامع و کامل کتاب نظریه سیستم‌ها

خلاصه جامع وکامل کتاب”نظریه سیستم‌ها” Ludwig von Bertalanffy اثر لودویگ فن برتالانفی     کتاب نظریه سیستم‌ها نوشته لودویگ فن برتالانفی، یک اثر بنیادی در زمینه نظریه‌های سیستمی است که

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره