دلایل شکست مال های ایرانی شاپینگ مال ها
این مطلب ادامه مقاله دلایل شکست مال های ایرانی شاپینگ مال ها(shopping mall) قسمت سوم می باشد:
دلایل شکست مال های ایرانی شاپینگ مال ها(shopping mall) قسمت چهارم
چرا معتقد هستم یک مال کاملا موفق و استاندارد هنوز در ایران بر اساس تعاریف بینالمللی نداریم. متاسفانه طی یک دهه گذشته مالهای زیادی در کشور ساخته و به بهره برداری رسیده اند اما به ندرت میتوان به معنای واقعی و استاندارد، «مال» یا شاپینگ مالی (shopping mall)منطبق بر استانداردهای روز جهان و منطبق بر فرهنگ بومی کشور عزیزمان مثال زد. متاسفانه مثل هر سونامی دیگری مثل ارز سکه و مسکن امروز روز سونامی مال است . قطعا جمعیت رو به رشد کشور و کمبودهای گذشته باعث شده که همچنان به مراکز تجاری، تفریحی و خدماتی و ….. نیاز وافری داشته باشیم مخصوصا نسل جوان که به شدت به این موارد نیازمند است متاسفانه استاندارد جهانی برای یک مال واقعی و مطابق استنداردهای جهانی حداقل ۱۳۰ هزار مترمربع فضای خالص بدون مشات لازم است در حالی که زیربنای عمده مجتمعهای تجاری چندمنظوره در تهران و شهرستانها بجز معدودی کمتر از ۱۰۰ هزار مترمربع و بهطور متوسط ۵۰ تا ۸۰ هزار مترمربع است. مقایسه تعداد مالهای موجود در ایران که حدود ۳۰۰ سازه تخمین زده میشود با کشوری همچون ترکیه که تعداد این مجتمعها در آن از ۱۵۰ سازه در سال ۲۰۰۷ به ۳۵۰ سازه در سال ۲۰۱۳ افزایش پیدا کرده، از ظرفیت این بازار گسترده و پر منفعت حکایت میکند.
متاسفانه یکی از عمده مشکلات مالهای کشور عدم کار تیمی در مدیریت مال است عدم تربیت رهبران اینده عدم تبیین سیاستهای کلی و ….. این در حالی است که هر کس به فراخور حال خود و جیبش از تیم وکلای بعضا کم تجربه استفاده می نماید که کار را بسیار دشوارتر می نماید عدم وجود مشاور قانونی مانند مالیات بیمه و قانون کار و قرار دادهای ناتمام و مشکل دار و عدم تمرکز مدیریت و نداشتن یک صنف مورد تائید از نقاط ضعف دیگر مال های بزرگ ایرانی است عدم شفافیت در برخورد با مسائل قانونی و قوانین قدیم و جدید اصطکاک شدید با شهرداری و… اصطکاک شدید با سرمایه انسانی و شبکه بانکی و صاحبان سهام و مالکین و پرسنل حجم عظیمی از کار و…… را ایجاد کرده که دیگر از عهده یک نفر خارج است .
مدیریت هزینه ها خود مبحث گسترده تری است و… مهمترین مشکل ناشی از رابطه و اشنا سالاری بجای شایسته سالاری است وقتی یک مدیر مال بزرگی تیم حقوقی خود را از بین جوان تازه فارغ التحصیل شده انتخاب می کند باید تمام خطرات را به جان بخرد کما اینکه در چند پروژه بزرگ شاهد این مسئله بودم در بسیاری از پروژههای بزرگ دیگر کشور در هر بخش اگر به اشکالی برخورد نمودم ناشی از این مطلب بود متاسفانه بی دقتی در نظارت بر عملکرد مشاوران و مدیران اجرائی کار را بسیار سخت تر می نماید و باید اذعان نمود هرچه این کلاف سردر گم بیشتر بپیچد شود کار سخت تر و زمان بر تر و پرهزینه تر و فرسایشی خواهد گردید .
یادمان باشد سیگار اسلحه ایست که تنها زمان ماشه ان را به عقب خواهد کشید پس عملکرد اشتباه شما در اینده هویدا می گردد و امروز مشخص نخواهد شد….. ادامه دارد….
دکتر مازیار میر مشاور و تحلیل گر