رازهای مهم در افزایش تمرکز قسمت چهارم

رازهای مهم در افزایش تمرکز قسمت چهارم
تیر ۱۶, ۱۴۰۲
14 بازدید

رازهای مهم در افزایش تمرکز قسمت چهارم قرار بود چی کار کنم . اسم چی بود. کجا باید می رفتم ویا چی می‌خواستم بگم و یا «داشتم چی‌کار می‌کردم؟ اینها همه و همه مهمترین دست اورد عدم تمرکز است عدم تمرکز و حواس پرتی  مساله‌ای است که خیلی‌ها با آن هر روز و روز به […]

رازهای مهم در افزایش تمرکز قسمت چهارم

قرار بود چی کار کنم . اسم چی بود. کجا باید می رفتم ویا چی می‌خواستم بگم و یا «داشتم چی‌کار می‌کردم؟ اینها همه و همه مهمترین دست اورد عدم تمرکز است

عدم تمرکز و حواس پرتی  مساله‌ای است که خیلی‌ها با آن هر روز و روز به روز با ان دست به گریبانند.

ناتوانی یا کم توانی ما در تمرکز به دلیل خستگی، بی‌انگیزگی یا هر چیز دیگری که باشد، بهره‌وری و به دنبال آن شانس موفقیت را کاهش می‌دهد.

در این مقاله بلند مازیارمیر کارشناس و مشاور عالی کسب و کار تجربیات خود و کارناسان این رته را به اتراک قرار می دهد .

نکته بسیار مهم از ان جا که مطالب این سایت کاملا رایگان است فقط و فقط خواهی که از ما داریم ان است که نظرات و سوالات و نقطه نظرات خود را برایمان بنویسید تا در ادامه این سلسله مقالات به ان بپردازیم . بینهایت سپاسگذارم در این قسمت از رازهای مهم افزایش تمرکز بپردازیم به سایر موارد لطفا با ما همراه شوید.

قدم  چهاردهم تفکیک کار و زندگی

نیوپورت توصیه می‌کند که پس از پایان کار و پیش از آغاز روز کاری بعد، ارتباط خود را به طور کامل با کار قطع کنید. این کار موجب افزایش تمرکز حواس می‌شود و به مغز استراحت می‌دهد. به علاوه برخی پژوهش‌ها ادعا می‌کنند که فاصله گرفتن از مشکل یا مسئله به حل آن کمک می‌کند. بر مبنای نظریه‌ی تفکر ناخودآگاه، با فاصله گرفتن از موقیعت دشوار به طور مقطعی امکان رسیدن به نتایج بهتر، بیشتر از زمانی است که بی‌وقفه روی آن کار می‌کنید. اما این نظریه کمی بحث‌برانگیز است. تحلیل جامع این نظریه در سال ۲۰۱۵ نشان داد که وقفه در تصمیم‌گیری نسبت به تصمیم‌گیری در مدتی محدود و معین لزوما به انتخاب بهتری منجر نمی‌شود.


مقاله مرتبط: ۵ راه‌حل ساده برای ایجاد تعادل بین کار و زندگی


قدم پانزدهم پرورش مغز

مغز هم مانند یک ماهیچه است؛ برخی مطالعات نشان داده‌اند که «تمرینات ذهنی» مانند برخی آموزش‌ها و بازی‌های ذهنی، برای افرادی که حواسشان به آسانی پرت می‌شود مفید است. اما مشخص نیست که چه نوع تمریناتی، برای چه مدت و به چه میزانی اثرگذارند. بنابراین تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.


مقاله مرتبط: ۶ ویتامین و ماده‌ی معدنی برای تقویت مغز


قدم شانزدهم مکان کار آرام

بنا بر نظر کارشناسان، سروصدا مانند صدای ماشین، بوق و جیغ و فریاد بچه‌ها ترشح هورمون استرس‌زای کورتیزول را افزایش می‌دهد. مقدار زیاد کورتیزول تمرکز را دچار اختلال می‌کند. متاسفانه هر چه بیشتر در معرض صداهای محیطی باشیم، واکنش بدن ما شدیدتر خواهد بود.

قدم هفدهم خیره شدن به دوردست

بسیاری از ما‌ ساعت‌های طولانی به صفحه‌نمایش خیره می‌شویم که باعث خستگی و فشار چشم می‌شود و در نتیجه تمرکز کردن روی کارمان و تحلیل آن را دشوار می‌کند.
برای بازیابی تمرکز کافی است برای چند دقیقه به نقطه‌ای در دوردست خیره شوید. بنا بر توصیه پزشکان قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را به کار ببندید. خیلی ساده است؛ هر ۲۰ دقیقه برای ۲۰ ثانیه به نقطه‌ای در فاصله‌ی ۲۰ فوتی (تقریبا ۶ متر) خیره شوید.

قدم هجدهم قطع ارتباط با اینترنت

قطع ارتباط با اینترنت باعث می‌شود حواس‌پرت‌کن‌های کمتری در اطرافتان باشد. به عقیده‌ی کارشناسان هر زمان که کارتان را به خاطر پاسخ به دوست‌ خود در فیسبوک یا بررسی صندوق نامه‌های‌تان رها می‌کنید، در بازگشت دوباره به کار بخش کوچکی از توجه‌تان در اسارت آن مورد باقی می‌ماند. سوفی لیروی (Sophie Leroy) استاد دانشگاه واشنگتن، این پدیده را «خرده توجه» می‌نامد و آن را دلیل اصلی دشوار بودن بازگشت به کار می‌داند.

قدم نوزدهم خواب خوب شبانه

یکی از نشانه‌های بی‌خوابی مزمن ناتوانی در تمرکز است. ۷ تا ۸ ساعت خواب خوب شبانه پیش از یک روز شلوغ کاری تأثیر چشمگیری بر افزایش تمرکز حواس دارد.


مقاله مرتبط: چگونه خواب راحت داشته باشیم؟


قدم بیستم محل کار ثابت

تمرکز حواس و تصمیم‌گیری هر دو به اراده‌ی قوی نیاز دارند. بر مبنای مفهوم «تخلیه‌ی درونی» (ego depletion) ما از نیروی ذهنی محدودی برخورداریم که بخش قابل توجهی از آن صرف قدرت انتخاب و اراده می‌شود. برای اینکه بتوانیم این نیرو را برای تمرکز بهتر ذخیره‌ کنیم بهتر است مواردی را که نیاز به تصمیم‌گیری و انتخاب دارند، مثل انتخاب محل کار، به کمترین حد برسانیم. هر زمان نیاز به تمرکز روی کاری دارید در مکان مشخصِ همیشگی کار کنید. با این کار نیازی نیست نیروی درونی‌تان را صرف انتخاب جای مناسب برای کار کردن کنید.

قدم بیست و یکم استقبال از یکنواختی

اگر عادت کرده‌اید هنگام استراحت و بازیابی نیرو‌، خودتان را با بیش از یک فعالیت سرگرم کنید بهتر است دست از آن بکشید؛ زیرا باعث عدم تمرکز حواس شما می‌شود. پس به جای تماشای تلویزیون و چک کردن همزمان اینستاگرام‌، فقط یکی را انتخاب کنید. به عقیده‌ی نیوپورت:

کمی یکنواختی و ملال چیز بدی نیست و حتی می‌تواند مفید باشد مخصوصا اگر شما را از چندکارگی بیش از حد باز می‌دارد.

قدم بیست و دوم زمانی برای کار مشخص

همه‌ی ما این را تجربه کرده‌ایم که در آغاز روز زمان زیادی را پیش روی خود داریم اما نمی‌توانیم حتی برای ۲ ساعت روی کارمان تمرکز کنیم. به توصیه‌ی نیوپورت «برای خودتان معیارهای مشخصی تعیین کنید تا مواردی را که نیاز به تصمیم‌گیری و انتخاب دارند به حداقل برسانید.اختصاص زمان و مکان مشخص برای تمرکز باعث می‌شود نیروی درونی کمتری از دست بدهید… ادامه دارد

مازیار میر مشاور کسب وکار

Views: 3

برچسب‌ها:, , , , , , , , , , , ,