پروپوزال کارگاه اموزش اخلاق حرفه ای

مرداد ۳, ۱۴۰۲
4 بازدید

پروپوزال کارگاه اموزش اخلاق حرفه ای اخلاق حرفه ای   این کارگاه اموزشی صرفا بصورت فیلم و عکس محور بوده با سوال و پرسش و پاسخ گسترش میابد در این دوره آموزشی ما چیزی بنام پاورپوینت نخواهیم داشت. بعنوان مقدمه ما با طرح سوالات گوناگون اولا الزامات ارتباطات غیر کلامی دوما تفاسیر ارتباطات غیر کلامی […]

پروپوزال کارگاه اموزش اخلاق حرفه ای

اخلاق حرفه ای

 

این کارگاه اموزشی صرفا بصورت فیلم و عکس محور بوده با سوال و پرسش و پاسخ گسترش میابد

در این دوره آموزشی ما چیزی بنام پاورپوینت نخواهیم داشت.

بعنوان مقدمه ما با طرح سوالات گوناگون

اولا الزامات ارتباطات غیر کلامی

دوما تفاسیر ارتباطات غیر کلامی

وسوم انتظارات ما از فراگیران این است که سطح کیفی و کمی ارتباطی آنان افزایش پیدا کند.

 

مقدمه

حرفه‌ای به هر فرد عضو یک حرفه یا هر کسی که درآمد زندگی خود را از یک فعالیت حرفه‌ای خاص به دست می‌آورد گفته می‌شود. اصطلاح «حرفه‌ای» همچنین استانداردهای آموزش و پرورش و مهارتی را اعضای یک حرفه با دانش خاص برای انجام امور آن حرفه باید بدانند، در بر می‌گیرد. علاوه بر این، بسیاری از متخصصان حرفه‌ای، متعهد به رعایت اصول اخلاقی مربوط به آن حوزه هستند. استانداردهای حرفه‌ای عملی و اخلاقی برای هر رشته خاص، به طور معمول از سوی انجمن‌های حرفه‌ای مانند IEEE تهیه، تصویب و جاری می‌شوند. برخی از تعاریف از «حرفه‌ای» معنای آن را به شغل‌های خیلی خاص در خدمت برخی از جنبه‌های مهم منافع عمومی و کارهای خوب برای جامعه محدود می‌کنند.

در برخی از فرهنگ‌ها، «حرفه‌ای» برای اشاره به قشرها خاص اجتماعی که متشکل از کارگران تحصیل کرده و دارای استقلال عمل در کار هستند و نهایتاً امکان خلاقیت در کار خود رادارند به کار می‌رود.

اخلاق حرفه‌ای دربرگیرندهٔ اصول، وظایف و استانداردهای رفتار فردی و سازمانی مورد انتظار از افراد حرفه ای در مشاغل گوناگون است. افراد شاغل در موقعیت‌های حرفه‌ای از مهارت‌ها و دانش خود برای انجام کار بهره می‌گیرند. این افراد قادر به قضاوت، اعمال مهارت‌ها و دانش و تصمیم‌گیری بر اساس دانش خود در شرایطی که عموم جامعه به دلیل نداشتن این دانش و مهارت قادر به این کار نیست هستند. چگونگی استفاده از این دانش و مهارت در هنگام ارائهٔ خدمات به جامعه یک مسئلهٔ اخلاقی و موضوع اخلاق حرفه‌ای است.

یکی از قدیمی‌ترین نمونه‌های اخلاق حرفه‌ای سوگند نامه بقراط است که امروزه نیز پزشکان برای تعهد به آن سوگند یاد می‌کنند.

 

مؤلفه‌ها

برخی از مولفه‌ها که توسط بعضی از سازمان‌ها حرفه‌ای برای اخلاق حرفه‌ای مطرح می‌شود عبارتند از:

  • صداقت
  • راست کرداری
  • شفافیت
  • مسیولیت پذیری
  • رازداری
  • بی طرفی
  • احترام
  • تابع قانون بودن
  • وفاداریچند مثالبرای نمونه، هنگام رویداد یک تصادف رانندگی، یک شخص عادی در جامعه و حاضر در صحنه را نباید به خاطر انجام ندادن رویه‌های اورژانسی پزشکی بازخواست نمود، هرچند تلاش برای رساندن کمک حرفه‌ای به مصدومان وظیفهٔ اخلاقی او است. دلیل این مسئله نداشتن دانش و مهارت پزشکی لازم توسط شخص است. در مقابل، یک پزشک آموزش‌دیده (و دارای تجهیزات مناسب) قادر به تشخیص صحیح و انجام اعمال مورد نیاز است. عدم انجام این کمک از سوی چنین پزشکی یک تقصیر و غیراخلاقی تلقی می‌شود. همچنین اگر وی در حین کمک به فرد مرتکب خطایی شود و مقصر در آن خطا باشد، پیامدهای شدیدی در انتظار او خواهند بود. در مقابل، یک شخص غیرپزشک تنها در صورتی که هیچ کاری برای کمک به شخص نکرده باشد مقصر خواهد بود و اگر به صورت ناخواسته و به قصد کمک، آسیب بیشتری به بیمار وارد کند نیز طبق قاعده ی سامری نیکو مسئولیتی متوجه وی نخواهد بود.به عنوان مثالی دیگر، یک شرکت ممکن است از یک مهندس بخواهد که ایمنی یک پروژه که در واقع ایمن نیست را تأیید کند. یک مهندس ممکن است به دلایل اخلاقی از این کار سر باز زند، این شرکت ممکن است بتواند مهندسی دیگر با وجدان کاری کمتر بیابد که در مقابل دریافت رشوه تن به این کار داده و شرکت را از هزینه‌های احتمالی مرتبط نجات دهد.
  • دکتر مازیار میر مشاور و تحلیلگر

Views: 6

برچسب‌ها:, , , , , , , , , ,