دکتر مازیار میر مرجع و مشاور انتخابات، مذاکره و زبان بدن ایران

مهارت های حرفه ای حل مسئله و مساله یابی و تصمیم گیری

کارگاه تخصصی و آموزشی مدیریت و رهبری پیشرفته1399
در این مطلب خواهید خواند

مهارت های حرفه ای حل مسئله و مساله یابی و تصمیم گیری

 

#مای_پادکست 

#پویش _ملی _آموزش

#آموزش_بدون_پاورپوینت

 

[email protected]

https://www.aparat.com/mazyarmir

https://www.aparat.com/zabane_badan

https://t.me/Iranian_leadership_school

https://www.instagram.com/mazyare_mir

https://www.instagram.com/mazyare.mir

https://www.linkedin.com/in/mazyarmir

 

برای مشاوره رایگان از طریق واتساپ پیامهای خود را ارسال فرمائید.

09198718767

 

هیچ چیز در زمین، مقدس تر از انسانیت نیست.

والتر سوج لندر

  دکتر مازیار میر

\"کارگاه کارگاه تخصصی و آموزشی حل مسئله و خلاقیت1389

تصمیم گیری فرآیندی است که تمامی افراد بشر در سراسر زندگی خود به نوعی با آن سر و کار دارند.

لذا یادگیری مهارت های مساله یابی و تصمیم گیری خواهیم دید که چگونه دری در مقابلمان گشوده

خواهد شد. اما گشودن این دروازه مستلزم آموختن و رعایت اصولی است که ما را با شیوه صحیح

تصمیم گیری و پشت سر گذاشتن مشکلات آشنا میکند.

تعریف مساله

 

  • از نظر لغوی مساله به معنی حاجت، طلب و خواسته است. این واژه صرفا یک اصطلاح است و در زمینه علوم مدیریت و سایر علوم معنی خاص خود را دارد و تعاریف متعددی نیز ارائه شده است که عینا بازگو می شود:
  • مساله موقعیتی است که در آن شخصی برانگیخته می شود تا با انجام فعالیتی به هدفی دست یاد.
  • مساله عبارت است از چیزی که با وضعیت مطلوب متفاوت بوده و افراد یا سازمان را در راه رسیدن به اهدافشان باز می دارد و عامل تعارض یا تزاحم در تصمیم گیری است. به عبارت دیگر مساله تفاوت بین وضعیت موجود و وضعیت دیگری است که می خواهیم ایجاد کنیم.
  • مساله عبارت از وضعیتی است که از توان سازمان برای رسیدن به هدف می کاهد.

 

عوامل تاثیر گذار در حل مساله

 

به کلیه فعالیت های گسترده ای که به منظور یافتن و اجرای راه حل مناسب برای اصلاح یک وضعیت نامطلوب انجام می شوند، حل مساله می گویند؛  در واقع منظرو از حل مساله، یافتن جواب  یا جوابهایی است برای یک سوال. در این میان عوامل زیر را می توان در حل مساله موثر دانست:

 

  • عوامل عقلایی: عوامل قابل اندازه گیری مانند هزینه، سود، زمان، پیش بینی ها
  • عوامل راون شناختی: شخصیت فرد تصمیم گیرنده، درک، توانایی ها، تجربیات
  • عوامل اجتماعی: موافقت کسانی که تصمیم برآنان تاثیر میگذارد، وجود و موافقت کسانی که بر تصمیم مناسب اثر می گذارند
  • عوامل فرهنگی:  در قالب باورها، هنجارها، ارزش ها

 

مساله یابی

 

برای حل یک مساله ابتدا باید تعیین شود که چه وضعیتی عامل وجود مساله است. بدین وسیله می توان مساله را دقیق تر شناخت و تعریف صحیحی برای آن ارائه کرد که خود بخش مهمی از فرآیند حل مساله و یکی از مهمترین مراحل حل مشکل است.

 

اشتباهات مدیران در فرآیند مساله یابی

 

مدیران در فرایند مساله یابی ممکن است دچار اشتباهاتی شوند که این امر ممکن است اثر بخشی فعالیت های آن ها را در راستای حل مساله تحت تاثیر قرار دهد. برخی از این اشتباهات عبارتند از:

 

اول) نادیده گرفتن مساله

 

در این حالت بر خلاف آثار و نشانه های ظاهری مشکل، مدیر به هردلیلی وجود آن مشکل را انکار میکند و خود را دربهترین وضعیت ممکن تصور میکند. معمولا چنانچه مدیر در سازمان خود را توانمند بپندارد، وجود مشکل را نشانه ضعف خود می داند و همواره سعی میکند خود را درفضایی نگه دارد که بعنوان یک مدیر توانمند مشکلات اطراف خود را به خوبی مشناسید و حل و فصل میکند. و اگر در سازمان ضعیف باشد گمان میکند در صورت اعتراف به وجود مساله از او انتظار خواد رفت بعنوان یک مدیر به دنبال راهکارهای عملی و موثر برای حل مشکل باشد وچون علاقه ای به انجام فعالیت به هرشکل ممکن را ندارد به انکار و نادیده گرفتن مساله می پردازد.

 

دوم) تفسیر نادرست از رویدادها

 

از آنجا که دیدگاهها و اهداف متفاوت و درنتیجه تفسیرهای متفاوتی نسبت به یک مساله در یک زمان وجود دارد؛ این وضعیت باعث می شود که بعضا موارد متفاوتی بعنوان مساله تلفی شود و چه بسا که موضوع اصلی مورد تصمیم گیری قرار نگیرد.

سوم) موکول کردن به آینده

 

به تعویق انداختن مساله نشان از شانه خالی کردن از بار مسئولیت یا امروز و فردا کردن تصمیم گیری دارد. البته بعضی از مدیران که به این شیوه تصمیم گیری می کنند بر این باورند که بسیاری از مسائل و مشکلات به مرور زمان حل خواهند شد و نیاز به تصمیم گیری نیز از بین خواهد رفت.

فرآیند مساله یابی

شناسایی

نمودهای پیداش مساله در سازمان، بصورت های متفاوتی قابل تشخیص است از جمله وقتی که شکایت از خدمتی زیاد میشود،  هزینه های پیش بینی شده برای انجام برنامه کافی نباشد، آمار استقبال کنندگان از خدماتی کاهش یابد، زمان رسیدن به اهداف طولانی تر از حد معقول شود یا حتی وقتی که رضایت از یک خدمت زیاد شود.

مساله یابی به روش رسمی

شناسایی مسئله به دو روش رسمی و غیر رسمی صورت میگیرد. روش رسمی مساله یابی خود به دو نوع روش مستقیم و غیر مستقیم تقمسیم می گردد.

روش مستقیم

 

در این روش مدیر خودش به طرق زیر به وجود مساله پی می برد:

  • انحراف از تجریبات گذشته: وقتی که روند یک فعالیت از جریان همیشگی خارج شده است. مانند سود فروش یک محصول کمتر از سالهای قبل است.
  • انحراف از برنامه تعیین شده: وقتی که به پیش بینی مورد نظر دست نیافته ایم. مانند میزان سود امسال از آنچه پیش بینی کرده بودیم کمتر شده است.
  • پیشی گرفتن از رقبا: وقتی که رقبا تغییر رفتار می دهند مدیر خود را به خاطر رقابت مجدد با رقبا در وضعیت حل مساله می بیند.
 روش غیر مستقیم

 

در این روش مدیر از طریق واسطه های زیر به وجود مساله پی می برد:

 

  • از طریق مافوق ها: هر مدیر خبره و با تدبیری تنها بر کلیه امور حوزه مدیریتی خود واقف است و نه آنچه که در خارج از حوزه مدیریت آنان می گذرد. بنابراین این وظیفه مدیران عالی است که سایر مدیران سازمان را از مسائل و نیازهای آینده سازمان آگاه نمایند.
  • از طریق کارکنان: کارکنان در صورت پی بردن به مساله ای در سازمان از آن جهت که پیامد  و مسولیت های ناشی از وجود مساله گریبان گیر آنان نشود آن را به مدیر یادآوری و گوشزد می کنند.
  • از طریق مشتریان یا ارباب رجوع: مشتریان از آن جهت که برخورد بی واسطه با نتیجه کار سازمان دارند پس به راحتی می توانند از نواقعص در عملکرد آگاه شوند و مدیر را در وجود مساله یا نیازهای آینده سازمان آگاه کنند.

 

مساله یابی به روش غیر رسمی

مساله یابی به روش غیر رسمی بر خلاف روش رسمی که دانش است و قابل تعمیم و تعلیم، این روش بینش است و قابل تعمیم و تعلیم نیست. یعنی از درون فرد و ابداعی شخص مدیر می باشد که در مواقعی بسیار شهودی به وجود مساله پی می برند.

لازم به تذکر است که مدیر کارامد نباید به حل هر مساله ای که از طرف کارکنان، مافوق یا همکارانش مطرح می شود اقدام کند بلکه باید وقت و انرژی و منابع خود را برای حل مسائلی نگه دارد که واقعا فقط در توان و شان اوست.

اولویت بندی

هر نوع مساله، روش حل مناسب خود را دارد که بسته به اهمیت و پیچیدگی آنها مورد حل قرار میگیرند. چندین تقسیم بندی متفاوت برای مسال همی توان ارائه داد:

مسائل را بر اساس ساختار و ابعاد یا به عبارتی از نظر پیچیدگی می توان به دو طبقه مسائل خوش تعریف و ماسئل بد تعریف تقسیم کرد. مفهوم مسائل خوش تعریف و بد تعریف برای تصمیم گیرندگان مختلف نسبی هستند چرا که توانائی افراد و گروه های تصمیم گیرنده متفاوت است.

 

  • مسائل خوش تعریف: مسائلی ساده و آشنا هستند که در تصمیم گیری برای آنها از عادات و رویه های رایج استفاده می کنیم.
  •  مسائل بد تعریف: مسائلی جدید و غیرمعمول که دراکثر مواقع نمی توان مطمئن بود که برای حل آن بهتر است از کدام راه حل ممکن استفاده کرد و معمولا دارای راه حل مشخصی نیستند.

 

 فرآیند تصمیم گیری

 

تصمیم گیری فرآیند انتخاب و گزینش یک راه از میان راه های مختلف برای حل مشکل است. رویکردی است که راه حل مسال هرا رقم می زند. تصمیم گیری کار اصلی مدیران است و هر مدیری برای اجرای هر یک از وظایف خود اعم از برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل همواره نیاز به اخذ تصمیم دارد. ه همین جهت است که تصمیم گیری و مدیریت را مترادف می دانند یا جنبه اصلی مدیریت را تصمیم گیری به حساب می آورند.

بدیهی است که در شرایط بحرانی است که عدم آمادگی برای تصمیم گیری معنی پیدا میکند و به دلیل آنکه در این شرایط از قوه درک و توان ذهنی تصمیم گیرنده کاسته می شود آشفتگی و اختلال در ذهن تصمیم گیرنده بوجود می آید.

جورج هوبر:
مساله یابی، تصمیم گیری، انتخاب و حل مساله با هم تفاوت دارند. پیش از آنکه مساله را بتوان حل کرد باید شناخت، و تعریف صحیحی از آن داشت. یعنی تعیین کرد که چه وضعیتی نمایانگر مساله است و کدام مساله باید حل شود، این فرآیند شناسایی مسال هو تعیین اهداف و اولویت بندی آنها را مساله یابی می نامند.

سطوح تصمیم گیری

در سازمانها سطح پیچیدگی مسائل متفاوت است و طبیعتا سطح تصمیم گیری در مورد آنها نیز متفاوت خواهد بود. از طرف دیگر سطح تصمیم گیری ارتباط مستفیم با سطح مدیریت دارد.

تصمیمات استراتژیک

می توان گفت سطح اول که اغلب بنام تصمیمات استراتژیک خوانده میشود، تصمیمات مربوط به امور دراز مدت، پیچیده و غیر ساختمند است. تصمیماتی که عموما خطی مشی خاصی برای آنها تعریف نشده است.

تصمیمات کنترلی

سطح دوم که اغلب تصمیمات کنترلی خوانده میشود؛ تصمیمات مربوط به امور کوتاه مدت و ساده تر که غالبا متوجه داخل سازمان است و توسط مدیران میانی اتخاذ می گردد.

مهارت حل مسئله یک تکنیک است که با داشتن آن افراد می‌توانند در شرایط بحرانی بهترین تصمیم‌ها را بگیرند. موهبتی که همه خواهان آنند.

 

مهارت حل مسئله چیزی است که همه خواهان داشتن آن هستند، با وجود چنین مهارتی شما می‌توانید در شرایط حاد که تصمیم گیری سخت و حساس است، بتوانید با تسلط به خودتان اوضاع را کنترل کرده و درست‌ترین تصمیم را بگیرید. مطالعه بهترین کتاب ها در زمینه مهارت حل مسئله به هر کس کمک می‌کند تا بتواند با تجزیه و تحلیل شرایط پیرامون بر اوضاع مسط شود.

 بهترین کتاب ها در زمینه مهارت حل مسئله 

 

اولین کتاب

کتاب آن را خراب کرد

نحوه حل مشکلات بزرگ و ارائه راهکار همانند مشاوران برتر

برنارد گارت، کوری فلپس و اولیویه سیبونی در اقدامی شگفت انگیز دست به تحریر کتابی زده‌اند که بسیار مورد استقبال عموم قرار گرفته است. نام این کتاب پرفروش «Cracked it» است. یکی از بهترین کتاب ها در زمینه مهارت حل مساله شاید همین کتاب باشد.

حل مشکلات پیچیده و ارائه راهکار آنها برای موفقیت شخصی و سازمانی بسیار مهم است. گرچه برای اکثر ما این موضوعی عادی نیست و در موردش آموزش ندیده‌ایم که چگونه این کار را به خوبی انجام دهیم. تحقیقات نشان می‌دهد بسیاری از مشکلات باعث می‌شود ما به سوی خودمان بازگردیم همیشه سعی می‌کنیم که به خودمان بقبولانیم که موقعیت را درک می‌کنیم و معمولاً هم عجولانه به سمت راه حلی ناقص و خام می‌رویم. ما به دنبال تأیید فرضیه‌های خود و نادیده گرفتن شواهد متناقض هستیم. ما چالش‌های ناقص را از طریق چارچوب‌هایی که می‌شناسیم سعی می‌کنیم جور دیگری به آن نگاه کنیم. و هنگامی که توصیه‌های خود را ابلاغ می‌کنیم، فراموش می‌کنیم استدلال ما برای مخاطبان ما آشکار نیست.

چگونه می‌توانیم تکنیک مهارت حل مساله را بهتر انجام دهیم؟

در برنامه کتاب پرفروش «Cracked It»، اساتید و مشاوران استراتژی، برنارد گارت، کوری فلپس و الیویه سیبونی رویکردی سخت و عملی چهار مرحله‌ای برای غلبه بر این مشکلات را ارائه می‌دهند. با تکیه بر روش‌های آزمایش شده و تست شده مشاوران استراتژی برتر، تحقیق در روانشناسی شناختی و جدیدترین پیشرفت‌های تفکر در طراحی، آنها فرآیند و ابزار گام به گام را ارائه می‌دهند که به خوانندگان کمک می‌کند تا از هرگونه تجارت چالش برانگیز مقابله کنند. نویسندگان با استفاده از داستان‌های قانع کننده و مثال‌های مفصل، مخاطب را در هر مرحله از فرآیند خواندن راهنمایی می‌کنند: از نحوه بیان، ساختار و سپس حل مشکلات تا نحوه ارائه راه حل ها.

در این کتاب پرفروش به سبک جذاب توسط سه نفر از متخصصان با چندین دهه تجربه تحقیق، آموزش و مشاوره در مورد مشکلات پیچیده تجارت نوشته شده است، این کتاب مهارت حل مساله کتابچه راهنمای ضروری برای هر کسی است که علاقه‌مند به ایجاد ارزش باشد با کمک به سازمان‌های خود برای رفع مشکلات مهمتر از همه خواهد بود.

نام کتاب نویسندگان تاریخ انتشار تعداد صفحه انتشارات
Cracked it! Bernard Garrette , Corey Phelps  , Olivier Sibony  June 10, 2018 284 Palgrave Macmillan

دومین کتاب

کتاب هوشمندانه تفکر کنید

تفکر انتقادی برای بهبود مهارت‌های حل مسئله و تصمیم گیری

مایکل کلت نویسنده کتاب پرفروش «Think Smarter» است. یکی از بهترین کتاب ها که برای مهارت حل مساله راه حل‌های بی‌نظیری را ارائه می‌دهد.

برای تصمیم گیری بهتر، حل مسئله و نوآوری، تکنیک‌های تفکر انتقادی را بیاموزید.

کتاب هوشمندانه تفکر کنید تفکر انتقادی برای بهبود مهارت‌های حل مسئله و تصمیم گیری، راهنمای جامع آموزش مغزتان جهت انجام کارهای بیشتر برای شما است. این کتاب که توسط مربی تفکر انتقادی نوشته شده است، چارچوبی عملی و مجموعه ابزارهایی را برای استفاده از تکنیک‌های تفکر انتقادی در موضوعات روزمره کسب و کار ارائه می‌دهد. کتاب پرفروش مملو از مثال‌های دنیای واقعی است که نشان می‌دهد چگونه این ابزارها در عمل کار می‌کنند، علاوه بر ده‌ها تمرین عملی که در صنعت و کارکردها به کار می‌رود، کتاب حاضر یک منبع همه کاره برای افراد، مدیران، دانشجویان و برنامه‌های آموزشی شرکتی است.

فکر کردن پایه و اساس هر کاری است که شما انجام می‌دهید، اما ما برای پردازش اطلاعات، بیشتر به فکر خودکار و غریضی متکی هستیم، که اغلب منجر به سوء تفاهم‌ها و خطاها می‌شود. انتقال به تفکر انتقادی به معنای تفکر هدفمند با استفاده از چارچوب و ابزار فعال کردن فرآیندهای فکری است که منجر به تصمیم گیری بهتر و سریعتر حل مسئله و نوآوری خلاقانه می‌شود. این کتاب گام‌های واضح و عملی را در جهت بهبود مهارتهای تفکر انتقادی شما فراهم می‌کند، به علاوه تمریناتی که مفاهیم پیچیده را با عملی کردن روشن می‌کنند. این امکانات شامل:

  • چارچوب جامع تفکر انتقادی
  • بیش از بیست و پنج ابزار برای کمک به شما در تفکر انتقادی‌تر
  • اجرای تفکر انتقادی برای کارکردها و فعالیتها
  • نمونه هایی از کاربرد واقعی هر ابزا ری

یاموزید که چه سؤالاتی را باید بپرسید، چگونه مشکل واقعی را برای حل کردن کشف کنید و از اشتباهات خودداری کنید. فرضیاتی را که احتمالاً اشتباه هستند را تشخیص دهید و مغز خود را آموزش دهید تا از طریق جعبه ابزار ذهنی خود این موارد را تیک بزند تا به راه حل‌های خلاقانه‌تر برسید. تفکر انتقادی، مهارت برتر ذهن شماست که می‌تواند تأثیرات عمیقی در تمام جنبه‌های زندگی داشته باشد. Think Smarter: تفکر انتقادی برای بهبود مهارت های حل مسئله و تصمیم گیری، نقشه راه را برای تفکر مؤثرتر و درست‌تر فراهم می‌کند.

نام کتاب نویسنده تاریخ انتشار تعداد صفحه انتشارات
Think Smarte  Michael Kallet April 7, 2014 240 Wiley

کتاب سوم

کتاب راهنمای عملی برای تجزیه و تحلیل سیاست‌ها

مسیر هشتم برای حل موثرتر مسئله

یوجین س. برداک  و اریک م. پاتاشنیک نویسندگان کتاب پیش روی شما هستند. «A Practical Guide for Policy Analysis»  این کتاب پرفروش است که نتیجه سالها تجربه این دو نفر است.

با بیش از ۴۰ سال تجربه در زمینه تحلیل سیاست، نویسندگان پرفروش یوجین و اریک ام پاتاشنیک از مثال‌هایی در دنیای واقعی استفاده می‌کنند تا به شما بیاموزند که چگونه تحلیلگران موثر سیاست، دقیق و متقاعد کننده باشید. ویرایش ششم «راهنمای عملی برای تجزیه و تحلیل سیاست»، ده ها نکته مشخص، مطالعات موارد جدید و راهکارهای گام به گام را برای تحلیل‌گران جوان و همچنین متخصصان فصلی ارائه می‌دهد.

برداک و پاتاشنیک یک چارچوب تحلیلی قوی برای راهنمایی هر دانش آموز تازه کار ارائه می‌دهند که علاقه مند به کاوش در مسئله‌های سیاسی است. مطالب این کتاب از نظر مفهومی برای همه قابل دسترس است و  پلی را بین نظریه و عمل فراهم می‌کند که هم برای دانشجویان کارشناسی ارشد و هم برای فارغ التحصیلان سیاست عمومی معنی‌دار است.

 

کتاب چهارم

کتاب راهنمای عملی برای تجزیه و تحلیل سیاست‌ها

به منبعی واقعی برای این منظور تبدیل شده است زیرا چارچوب همه کاره‌ای برای مقابله با مسائل مربوط به سیاست از هر نوعی ارائه می‌دهد، از مشکلات پایدار و دیرپا تا چالش‌های جدید و نوظهور. مانند هر اثر کلاسیک، دارای لایه‌های مختلف دیدگاه‌ها برای خوانندگان متفاوت است. تحلیلگران نوپا می‌توانند از هشت عنصر اساسی به عنوان آغازگر استفاده کنند. تحلیلگران واسطه می‌توانند اصول طراحی را اضافه کنند. تحلیلگران باتجربه می‌توانند با اعمال مسیر هشت گانه به سمت مشکلات فوق پیچیده، تحلیل خود را صحیح‌تر انجام دهند.

نام کتاب نویسندگان تاریخ انتشار تعداد صفحه انتشارات
A Practical Guide for Policy Analysis y Eugene S. Bardach, Eric M. Patashnik August 22, 2019 216 CQ Press

چهارم

کتاب روش طراحی استودیو

حل مسئله خلاق با طراحی UX

کتاب پرفروش «The Design Studio Method» توسط برایان کی سالیوان نوشته شده است.

روش این استراتژی با متعادل کردن محصولات خلاق و مبتکرانه، فنی و مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادی این است که طراحان و متخصصان وب هر روز از آن عبور می‌کنند. روش طراحی استودیو، فرآیندی برای حل مسئله خلاق است که به شما امکان می‌دهد تا به سرعت ایده‌ها را تولید کنید، آنها را ارزیابی کنید و به اجماع برسید و به آن عمل متعادل برسید. برایان سالیوان در یکی از بهترین کتاب ها روش استودیوی طراحی جواب‌هایی را که جستجو کرده‌اید به شما می‌دهد و نشان می‌دهد چگونه می‌توانید بدون فدا کردن کیفیت، مبتکر و کارآمد باشید.

  • روش طراحی استودیو روش‌های مرحله به مرحله را برای اطمینان از موفقیت شما فراهم می‌کند. این کتاب نقشه راه مورد نیاز برای شروع تولید نوآوری را ارائه می‌دهد.
  • به شما نشان می‌دهد که چگونه همه اعضای فرآیند خلاق را شامل می شوید، از مشتری تا کارگردان، به طوری که همه مشارکت کنند، نقد کنند و نوآوری کنند.
  • نمونه‌هایی از دنیای واقعی پروژه‌های طراحی استودیو را ارائه می‌دهد، که موفقیت‌های این روش و راه‌های سازگاری آن با نیازهای شما را نشان می‌دهد.
  • شامل وب سایتی است که ویدئوهای مربوط به هر مرحله از روش و سایر روش‌هایی که در طول مسیر برداشت می‌شوند را به نمایش می گذارد.

درباره نویسنده:

برایان سالیوان مدیر آزمایش و تحقیق UX برای Tonic3 است. در تمرین خود از برایان خواسته شده است تا کارگاه‌های طراحی استودیو، جلسات طوفان ذهنی، طراحی پیاده‌روی، بازرسی UX و تست قابلیت استفاده را تسهیل کند. برایان بنیانگذار کنفرانس Big Design است، که در آن کارشناسان در مورد طراحی، قابلیت استفاده و استراتژی صحبت می‌کنند. او مجموعه کارگاههای آموزشی Big Design را در سال ۲۰۰۹ بنیانگذاری کرد و در آنجا مباحث UX را آموزش می‌دهد، مانند همکاری طراحی با استودیوی طراحی، UX Inspections و قابلیت استفاده از Boot Camp. برایان رئیس سازمان مشاورین کاربر دالاس است که ماهانه در دالاس برگزار می‌شود. او  رهبر فکری است، که به طور مکرر در رویدادهای صنعت مانند SxSW Interactive ، UXPA International ، Summit IA ، Boston UXPA و کنفرانس Big Design صحبت می‌کند.

نام کتاب نویسنده تاریخ انتشار تعداد صفحه انتشارات
The Design Studio Method Brian K Sullivan  August 26, 2015 200 Routledge

۵. کتاب صوتی تفکر انتقادی

کتاب «Critical Thinking» راهنمای مبتدی و مؤثر برای خطاهای منطقی است که با استفاده از رویکردی علمی و ارتقاء مهارت‌های تفکر عقلانی شما با ابزار مهارت حل مسئله برای تصمیم‌گیری بهتر است که توسط گروه نویسندگان تعطیلات تراویس، کوین هالینز، ریوری جوان، تراویس تعطیلات و کوین هالینز نوشته شده است.

آیا شما در تلاش هستید تا بتوانید مهارت‌های تحلیلی و فکری‌تان را عمیق‌تر کنید؟ آیا تاکنون تصمیمی را بر اساس غریزه خود اتخاذ کرده‌اید و یک دقیقه پس از آن پشیمان شده‌اید؟ آیا می‌خواهید درک کنید که چگونه مشکلات دشوار را حل کنید و تصمیم‌های بهتری بگیرید، به رهبری عالی تبدیل شوید؟ آیا شما آماده هستید تا کیفیت تفکر و نتیجه انتخابهای خود را در زندگی روزمره بهبود بخشید و موفق‌تر باشید؟

اگر پاسخ شما به همه این سؤالات بله است، یکی از این بهترین کتاب ها را از دست ندهید. «تفکر انتقادی» توانایی داشتن تفکری منطقی و تحلیلی در مورد موقعیت‌ها و مشکلات است.

دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم هر روز پیچیده تر می‌شود. شما فقط می‌توانید با یادگیری چگونگی کنترل افکار خود و تبدیل شدن به یک متفکر منتقد، با این دنیای پیچیده کنار بیایید.

وقتی می‌توانید به طور مؤثر فکر کنید، می‌فهمید که می‌توانید همه جوانب زندگی خود را بهتر کنترل کنید و بهتر می‌توانید با هرگونه مشکلات یا مسائلی که زندگی ممکن است سر راهتان قرار دهد مقابله کنید. هنگامی که به یک متفکر انتقادی تبدیل می‌شوید، متحیر می‌شوید که چگونه می‌توانید آرزوهای خود را به واقعیت تبدیل کنید.

این کتاب راهنمای گام به گام است که باعث می‌شود شما شروع به فکر کردن برای خود و ایجاد الگوهای عینی و محکمی از افکار کنید. شما یاد می‌گیرید که فردی ذهنی‌تر و تأمل برانگیز تر باشید، به این معنی که یاد خواهید گرفت که فرآیندهای ذهنی خود را از جمله افکار، احساسات و خواسته‌های خود بررسی کرده و در نظر بگیرید.

بنابراین، اگر می‌خواهید به تفکر انتقادی تسلط داشته باشید و به یک تصمیم گیرنده بی نظیر تبدیل شوید و مهارت حل مساله را یاد بگیرید، زود تصمیم نگیرید.

این راهنما چگونگی به دست آوردن بهترین نتیجه را در تفکر شما بررسی می‌کند و حاوی اطلاعاتی با ارزش است مانند:

  • تفکر انتقادی چیست؟
  • ویژگی‌های متفکران منتقد.
  • چگونه می‌توان تفکر انتقادی را توسعه داد.
  • مزایای تفکر انتقادی.
  • چک لیست برای تجزیه و تحلیل فکر خود.
  • ایجاد ذهنیت مثبت.
  • تفکر انتقادی برای حل مسئله.
  • تفکر انتقادی برای تصمیم گیری بهتر.
  • مغزتان را احیا کنید و دیدگاه خود را تغییر دهید.
  • تفکر انتقادی و تعیین هدف.
  • تفکر انتقادی و بهبود خود.
  • تفکر انتقادی و رهبری.
  • استراتژی‌های قدرتمند برای بهبود تفکر انتقادی شما.
\"مهارت
مهارت حل مسئله

از طریق این کتاب، نویسندگان می‌توانند هم از توصیه‌های الهام بخش و هم تکنیک‌های عملی را که برای یادگیری و ورزش کردن تفکر انتقادی قابل استفاده است، به اشتراک بگذارند. زندگی شما شامل یک سری تصمیمات بی پایان است و این راهنما می‌تواند شما را با اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری بهتر در زندگی‌تان تجهیز کند.

ویژگی های افراد مشهور و خلاق در جهان

۱. عادات خاص دارند

۲. ساکت‌ و بسیار متفکر هستند

۳. هرگز از مشکلات‌شان فرار نمی‌کنند

۴. پیوسته دوستان‌ باهوش و خلّاقی دارند

 


حتما بخوانید: مهارتهای پیشرفته برای مسئله یابی


 

۵. پیوسته برای کامل شدن تلاش وافری می‌کنند

۶. همیشه این افراد از خود انتقاد می‌کنند

 

 


حتما بخوانید: اگر شما هم این مشکلات را دارید پس واقعا باهوش هستید


 

۷. به نظر می رسد که دوست دارند مطلع باشند

۸. پیوسته مشغول انجام کارهای  گوناگون و مختلف هستند

 


حتما بخوانید: مهارت های حرفه ای حل مسئله و مساله یابی و تصمیم گیری


 

۹. سؤال‌های بجا می‌پرسند

۱۰. تصور نمی‌کنند که خیلی باهوش‌اند

 

 

جمع آوری و ارائه دکتر مازیار میر

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
اگه مطلب رو دوست داشتی، اینا رو از دست نده!
مدیریت و رهبری

مقدمه ای برای تحلیل رفتار مصرف کننده

مقدمه ای برای تحلیل رفتار مصرف کننده       بعنوان یک مشاور تخصصی کسب و کار سالها است در سراسر کشور و شهرهای مختلف به تدریس و مشاوره در

مشاوره کسب و کار با دکتر مازیار میر
کلینیک تخصصی کسب و کار دکتر میر

معرفی دوره جامع بازارسازی DBA دانشگاه تهران 1389

معرفی دوره جامع بازارسازی DBA دانشگاه تهران 1389 دکترمازیارمیرمحقق وپژوهشگر  مازیارمیر : بازارسازی مسیری که فقط و فقط طول مدت زمان انرا شکوفا می کند     برای این دوره

مدیریت و رهبری

بهترین پروژه بزرگ بازارسازی در کلاس جهانی

بازارسازی یا ایجاد بازار به معنای توسعه و گسترش یک محصول، خدمات یا برند در بازاری است که پیش‌تر وجود نداشته یا به میزان کمی توسعه یافته است. شرکت‌های بزرگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره