مهندسی بازار و بازاریابی نورومارکتینگ
مهندسی بازار و بازاریابی عصبی نوشته مازیارمیر
اما در این قسمت با تعاریف بازاریابیباید آشنا شویم؟
بازاریابی چیست؟
بازاریابی یا مارکتینگ Marketing عبارت است از کلیه مطالعات و مدیریت روابط در تبادلات پایاپای تا مالی بازاریابی به کلیه فرایندی اطلاق می گردد که طی ان شرکتها مشتریان را درگیر خود نموده تا با مشتری بلقوه و بالفعل ارتباط قوی تری برقرار نموده و برای مشتری ارزش خاص یا عام ایجاد ننوده و در ازای آن از مشتری ارزش دریافت کنند.
از آنجایی که از بازاریابی برای جذب مشتریها استفاده میشود، این فعالیت از اجزای اصلی مدیریت کسب و کار و حتی بازرگانی به حساب می آيند.
ممکن است بازاریابها محصولی را به کسبوکارهای دیگری بفروشند، که به آن بازاریابی کسبوکار به کسبوکار یا B2B میگویند، یا اینکه محصول را مستقیماً به مصرفکنندهها بفروشند که به آن بازاریابی کسبوکار به مصرفکننده یا B2C میگویند. همچنین به بازاریابی کسبوکارها به ارگانها و سازمانهای دولتی، B2G گفته میشود.
آمیخته بازاریابی، که مشخصات خاص محصول و نحوه فروش آن را مشخص میکند، تحت تأثیر محیط پیرامون محصول،نتایج تحقیقات بازاریابی و تحقیقات بازار و مشخصات بازار هدف محصول است
پس از تعیین این عوامل، بازاریابان باید تصمیم بگیرند که از چه روشهایی برای تبلیغ محصول استفاده خواهد شد،از جمله استفاده از کوپن و سایر مشوق های خرید
کاربرد بازاریابی عصبی
بازاریابی عصبی دیجیتالویرایش
شناخت بیشتر مغز انسانویرایش
مغز انسان از سه بخش مجزا اما به هم پیوسته تشکیل شدهاست. کشفیات اخیر در مغز انسان حاکی از آن است که انسان در تصمیمگیری از این سه بخش استفاده میکند.
- مغز جدید یا قشر مغز: این بخش از مغز دادههای منطقی را پردازش میکند؛ و استنباطهای خود را در اختیار دو بخش دیگر قرار میدهد.
- میانمغز: این ناحیه از مغز وظیفه پردازش هیجان و احساسات را بر عهده دارد. مغز میانی نیز حاصل کار خود را در اختیار دیگر اجزا قرار میدهد.
- مغز قدیم یا خزنده: این مغز، مغز جنگنده است. آن هم از این نظر که این مغز با مقوله بقای بشر و حفظ آن سر و کار دارد؛ و از این جهت به خزنده معروف که خزندگان به عنوان قدیمیترین گونه زنده موجود در جهان، طی میلیونها سال در تداوم حیات خود موفق عمل کردهاند.
مغز خزنده از دو مغز دیگر درونداد میگیرد اما تصمیم آخر را مغز خزنده میگیرد. تصمیمگیری این مغز بر اساس غرایزی مثل حفظ بقاست
آیا بازاریابی عصبی در هر کسبوکاری کاربرد دارد ؟
واژه بازاریابی عصبی بسیار علمی و پیچیده به نظر میرسد. همچنین اغلب کتابها و مقالات به کاربرد بازاریابی عصبی در شرکتهای بسیار بزرگ و برندهای معروف میپردازند؛ ولی اغلب ایدههای بازاریابی عصبی در کسبوکارهای کوچک قابل استفاده است. برخی از آنها بسیار سادهتر و کمهزینهتر از چیزی است که تصور میکنید