دکتر مازیار میر مرجع و مشاور انتخابات، مذاکره و زبان بدن ایران

تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت سوم

تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت سوم
در این مطلب خواهید خواند

تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت سوم

این مقاله در ادامه مطلب تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت دوم نگارش شده است:

تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت سوم

این سلسله مقالات نگاهی گذرا دادر به باید ها و نبایدها برای تربیت کودک و نوجوانی باهوش و مخصوصا زبان بدن کودک و نوجوان برای مثال مطابق جدیدترن تحقیقات آموزش زبان بدن به کودکان می تواند درصد قابل نوجهی  به افزایش هوش و نبوغ کودکان کمک نموده  ودر عین حال باعث افزایش تمرکز انها شود در مقالات قبل به مواردی اشاره شد در این مقاله این مبحث جذاب را دنبال خواهیم نمود….

مهمترین قسمت در پرورش یک کودک و نوجوان نابغه اهمیت تغذیه صحیح و اصولی است برای افزایش دانش اولیاء مدارس و معلمین و اساتید و خانواده ها و مخصوصا کودکان و نوجوانان آموزش های تغذیه و بالا بردن آگاهی بچه ها برای ما از اولویت خاصی برخوردار است و همیشه هرچند بسیار کوتاه این موارد به آنان و سایر خانواده آموزش و پروش بصورت کل این موارد آموزش داده می شود.

بهتر است از غذاهایی که ارزش غذایی ندارند پرهیز شود. غذاهایی که تنها باعث چاقی می‌شوند نه تنها حافظه را تقویت نمی‌کنند، بلکه کلسترول خون را نیز افزایش می‌دهند و کودک و نوجوان را به کند ذهنی و چاقی و زشتی سوق می دهند در حین بازی های جدید ما این موارد زیر را به انها آموزش می دهیم ۱۱ ماده غذایی وجود دارد که می‌تواند برای تقویت هوش سو سلامت جسم و روح ما  بسیار مفید باشد که عبارتند از:

۱- اسفناج

اسفناج به دلیل برخورداری از بافت‌های گیاهی از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد زنانی که از اسفناج و سبزی‌های سبز دیگر استفاده می‌کنند، پیر شدن سلول‌هایشان را به تأخیر می‌اندازند. اسفناج به دلیل آنزیم‌های موجود در برگ‌هایش، سیناپس بین سلول‌ها را تسهیل می‌بخشد و هوش را تقویت می‌کند. اسفناج از ماده دارویی به نام فولیک اسید برخوردار است که در جهت تقویت حافظه موثر است. اسفناج همچنین برای مبتلایان به عارضه قلبی بسیار مفید است. اسفناج حاوی مواد آنتی اکسیدان نیز است.

۲- قهوه

قهوه از موادی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، آمینواسید، ویتامین و مینرال برخوردار است؛ به ویژه اگر دانه‌های قهوه را دم کنید و بخورید در جهت تقویت حافظه بسیار مفید است. کافئین قهوه در جهت تقویت حافظه مفید است. قهوه همچنین ضد آلزایمر است و با مصرف مداوم آن دچار آلزایمر نخواهید شد.

۳- غلات و حبوبات

غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی و عدس از روغن بسیار مفیدی برخوردارند که در جهت تقویت حافظه لازم است.

۴- سبزی و میوه جات

میوه و سبزیجات دارای آنتی‌اکسیدان‌های بسیار مفیدی هستند. میوه و سبزیجات، بسیار برای تقویت حافظه مفیدند. محققین دریافته اند مقاومت به بیماریها و فراگیری کودکان و نوجوانانی که در تغذیه آنها بصورت مستمر میوه و سبزی وجود دارد نسبت به همسالان خود که از چنین موادی استفاده نکرده اند بیشتر و بهتر است

۵- تخم مرغ

تخم مرغ ماده بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه است؛ به ویژه اینکه مادران باردار هنگام بارداری و زمانی که جنینی را در رحم دارند، تخم مرغ مصرف کنند در هوش فرزندشان بسیار موثر است.محققان دریافتند کودکانی که رژیم غذایی منظمی شامل بیسکویت، شکلات، شیرینی، چیپس و نوشابه های گازدار را در دو سال بعد از تولد دنبال کردند،با میانگین هوش و ذکاوت کمتری به میزان دست کم ۲ نمره به هنگام رسیدنبه سن هشت سالگی روبرو بودند

۶- ماست

آیا می‌دانید یک پیاله ماست دارای امگا ۳ و دی اچ ای است. امگا ۳ و دی اچ ای مواد بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه است. اگر فرزندتان در زمان رشدش هر روز ماست مصرف کند، تأثیر بسیاری بر روی رشد او دارد.

۷- انبه

این میوه ماده دیگری است که در تقویت حافظه بسیار مفید است. با این که این میوه چرب است و دارای بافت‌های چربی است اما باعث می‌شود که گردش خون تسریع یابد. هنگامی که گردش خون سریع‌تر شود باعث می‌شود خون بیشتری به مغز برسد و همچنین این میوه در حافظه نیز موثر است.

۸- سیب زمینی

محققان استرالیایی به تازگی دریافته‌اند موادی مانند کربوهیدرات‌هایی که به وفور در سیب زمینی یافت می‌شود، باعث تقویت حافظه می‌شوند.

۹- ماهی

ماهی نیز یکی دیگر از مواد غذایی است که باعث تقویت و رشد سریع‌تر سلول‌های مغز و در نتیجه باعث تقویت حافظه می‌شود. ماهی برای عارضه قلبی نیز مفید است.

۱۰- شکلات

شکلات نیز یکی دیگر از موادی است که باعث تقویت حافظه می‌شود. البته بهتر است شکلات‌هایی را مصرف کنید که یا تلخ هستند و یا حاوی شیر باشند.

۱۱- روغن زیتون

محققان معتقدند، غذاهای سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و روغن زیتون حافظه را تقویت می‌کند.

پایین آورنده‌های هوش

محققان هشدار دادند که مصرف مواد غذایی دارای چربی و قند فراوان نظیر چیپس و نوشابه‌های گازدار ضریب هوش کودکان «IQ» را کاهش می‌دهد. به نقل از نشریه European Journal of Epidemiology، گروهی از محققان بهداشت سلامت دانشگاه آدلاید در استرالیا در جریان تازه‌ترین تحقیقات خود دریافتند: کودکانی که رژیم غذایی سالمی را در سنین پایین دنبال می‌کنند، چه بسا از هوش و ذکاوت بیشتری – هرچند اندک – در مقایسه با هم سن و سالان خود برخوردارند که رژیم غذایی سرشار از چربی و قند دارند.

این تحقیقات از بیش از ۷ هزار کودک انجام شد و محققان در آن نقش رژیم غذایی بر میانگین هوش کودکان را بررسی کردند محققان در تحقیقات خود ارتباط بین رژیم‌های غذایی کودکان در شش ماهگی، ۱۵ ماهگی و دو سالگی را با میانگین هوش و ذکاوت آن‌ها در سن ۸ سالگی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند تخم مرغ ماده بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه است؛ به ویژه اینکه مادران باردار هنگام بارداری و زمانی که جنینی را در رحم دارند، تخم مرغ مصرف کنند در هوش فرزندشان بسیار موثر است

این محققان دریافتند: کودکانی که تا شش ماهگی از شیر مادر استفاده کردند و سپس رژیم غذایی سالمی را به طور منظم در دوره ۱۵ ماهگی تا ۲ سالگی دنبال کردند که حاوی مواد غذایی نظیر لوبیا، پنیر، سبزی‌ها و میوه بود، از میانگین هوش بیشتری به میزان ۲ نمره هنگام رسیدن به سن هشت سالگی برخوردار بودند. در همین حال، محققان دریافتند کودکانی که رژیم غذایی منظمی شامل بیسکویت، شیرینی، چیپس و نوشابه های گازدار را در دو سال بعد از تولد دنبال کردند، با میانگین هوش و ذکاوت کمتری به میزان دست کم ۲ نمره به هنگام رسیدن به سن هشت سالگی روبرو بودند.

این تحقیقات افزود: لازم است که مادران غذاهای سالم را در اختیار کودک خود قرار داده و از میزان شیرینی کاسته یا کاملاً از خوردن آن‌ها توسط کودک جلوگیری کنند. این تحقیقات همچنین تاکید کرد: مادران به ویژه لازم است که در دو سال اول زندگی کودک، وعده های غذایی را در اختیارش قرار دهد که حاوی عناصر لازم و ضروری برای رشد بدن و بافت‌های مغز باشد.

 مطالعات نشان داده است که کمبود مواد مغذی در ابتلا به اختلالات روانشناختی، زوال شناختی ناشی از سن، و اختلالات رشدی نقش دارد. طبق یافته های مطالعاتی، افزایش مصرف مواد مغذی حفاظت کننده مغز موجب بهبود ابعاد مختلف عملکرد شناختی نظیر یادگیری و حافظه می شود. در ادامه به ۶ ویتامین و مواد معدنی ضروری برای مغز سالم اشاره می شود. یکی از مطالب مهمی که به ذهن باید سپرد آموزش مذاکره و زبان بدن به کودکان و نوجوانان است تا به صورت پله کانی رشد هوششان تصاعدی رشد نماید در این خصوص ه مقالات این سایت مراجعه فرمائید.


لطفا و حتما مقاله مذاکرات ناب را مطالعه فرمائید.


 

۱- تیامین (ویتامین B۱)

 

ویتامین گروه B نقش مهمی در سلامت مغز دارد. تیامین یکی از ویتامین های گروه B است که به وفور در بافت عصبی و مغز یافت می شود. این ویتامین نقش مهمی در هدایت محرک های عصبی دارد. بعلاوه فقدان شدید این ویتامین می تواند منجر به سندروم کورساکوف شود؛ این سندروم، اختلال مزمن حافظه است که اغلب در افراد الکلی و افراد مبتلا به بیماری های نظیر ایدز مشاهده می شود.

 

۲- اسید فولیک (ویتامین B۹)

 

اسید فولیک به ترکیبات متفاوتی موسوم به فولات اشاره دارد و از طریق مواد خوراکی مختلفی نظیر اسفناج، مارچوبه و عدس قابل حصول است. نیمی از محل ذخیره این ویتامین در کبد است، به همین دلیل، اسیب به کبد می تواند منجر به کمبود چندین ویتامین کلیدی B شود. اسید فولیک نقش مهمی در سنتز اسیدهای آمینه و تشکیل بافت عصبی دارد. متابولیسم اسید فولیک به شدت وابسته به منبع سایر ویتامین های گروه B است. کمبود این ویتامین و سایر ویتامین های B با بروز مشکلات رشدی در کودکان مرتبط است. همچنین مطالعه بر روی موش های مسن ها نشان می دهد که چطور مصرف مکمل های اسید فولیک به مدت ۸ هفته منجر به بهبود حافظه شدند.

 

۳- اسید اسکوربیک (ویتامین C)

 

بالاترین محل تجمع این ویتامین ضروری در مغز، مخصوصا غده هیپوفیز، یافت می شود. مقادیر بالای این آنتی اکسیدان قوی در مرکبات و سبزیجات سبز یافت می شود. ویتامین C در سنتز دوپامین انتقال دهنده عصبی مهم است، اما از مغز هم در مقابل فشار اکسایشی حفاظت می کند. از آنجائیکه این ویتامین در بدن قابل ذخیره نیست، لازم است که روزانه در حدود ۹۰mg از طریق مصرف مواد خوراکی به بدن برسد.

 

۴- کلسیم

 

کلسیم از جمله مواد معدنی ضروری برای عملکرد مغز سالم است. نقش محوری به عنوان پیام رسان سلول عصبی ایفاء می کند. همچنین انتقال عصب را تنظیم کرده و تحریک پذیری عصبی را کنترل می کند. میزان پایین این ماده معدنی ضروری معمولا نادر است چراکه استخوان ها منبع ذخیره این ماده معدنی به شمار می آیند.

 

۵- منیزیم

 

منیزیم برای تبدیل بسیاری از ویتامین های گروه B به شکال فعال شان اهمیت دارد. به عبارت دیگر مصرف هر نوع مکمل ویتامین به تنهایی و بدون مصرف منگنز و سایر مواد معدنی بیفایده است چراکه ترکیب اینها عملکرد مغز را بهتر می کنند. یک تحقیق نشان می دهد مدیریت مصرف مکمل های منیزیم بر روی موش های مسن موجب بهبود حافظه کاری و بلندمدت می شود. منیزیم در غشای سلولی برای انتقال محرک ها هم مهم است. وانگهی برای پیشگیری از تحریک پذیری سیستم عصبی به مقادیر ایده آل منیزیم و کلسیم نیاز است. کمبود هر یک از اینها می تواند منجر به مشکلات عصبی شود.

 

۶- روی یا زینک

 

روی یا زینک با مقادیر بالا در نورون های حاوی زینک که منحصرا در پیش مغز یافت می شوند، وجود دارد. دانشمندان نمی دانند زینک چه نقشی در حفظ سلامت مغز دارد، اما کمبود آن با نارسایی های روانشناختی و عصب شناختی مرتبط است. به عنوان مثال، تغییر در حالت تعادل زینک در بیماری پارکینسون و آلزایمر مشاهده می شود. مواد خوراکی مملو از زینک شامل تخم کدوتنبل، گوشت گوساله، و میگو است.

 

پروفسور  جان  یوئیل  (  John Yuille)   از دانشگاه بریتیش کلمبیا  در ونکوور  بیان میگوید: بهترین  راه به خاطر سپردن  هر چیز، آن است که اطلاعات مزبور را فورا به یاد بیاوریم .با جمع آوری اطلاعات  و  بازیابی سریع،راه هایی با بازدهی بیشتر درمغز پدید می آید.اگر می خواهید کودک خود را در این مسیر قرار دهید لطفا با مامکاتبه فرمائید ما اولین مجموعه حرفه ای و تخصصی در زمینه آموزش کودک و نوجوان نابغه کارآفرینی هستیم .

۶۶۹۱۶۰۶۷  -۰۹۱۰۳۹۸۰۸۰۲

مازیارمیرمشاورکسب و کار

 

 

قسمت های دیگر این مطلب را میتوانید از اینجا دنبال کنید:

تربیت کودک ونوجوان نابغه قسمت اول

تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت دوم

تربیت کودک ونوجوان نابغه قسمت چهارم

تربیت کودک و نوجوان نابغه قسمت پنجم

توصیه میشود مطالب زیر را مطالعه نمایید:

روشهای ساده آموزش زبان بدن به کودکان

هفت راه شگفت انگیز برای آموزشهای مالی به کودکان

تمرینات کاربردی زبان بدن کودکان و نوجوانان

زبان بدن چهره کود

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
دکتر مازیار میر مرجع و مشاور کسب وکار، مذاکره و زبان بدن ایران

مشاوره‌ای برای یافتن بهترین مسیر کسب‌وکار!

دکتر میر
اگه مطلب رو دوست داشتی، اینا رو از دست نده!

کلاهبرداری های بزرگ از ایرانیان

ریشه های بزرگ کلاهبرداری های بزرگ از ایرانیان نوشته دکتر مازیارمیر دکترمازیارمیر در این مقاله به ریشه‌ها، علل، مدل‌ها و داستان ده کلاهبرداری بزرگ تاریخ نیم قرن گذشته می پردازد

دلایلی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی دکترمازیارمیر پیرامون تجزیه و تحلیل تخصصی خبر
کلینیک تخصصی کسب و کار دکتر میر

چرا باید در کارگاه تجزیه و تحلیل خبر شرکت کنیم

دلایلی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی دکترمیر پیرامون تجزیه و تحلیل تخصصی خبر       بخش نخست   جهان در حال تغییر سریع و شتاب زده است پس ما نیز

دکترمازیارمیرمشاورعالی انتخابات کشور
انتخابات

انتخابات حرفه ای نوشته دکتر مازیار میر

انتخابات حرفه ای نوشته دکتر مازیار میر انتخابات حرفه ای نوشته دکترمیر انتخابات حرفه ای #انتخابات   سیاست و ديپلماسي درطول تاریخ ان است که در را ببند و از

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت مشاوره